Doktorand inom maskininlärning för att utvärdera generativa modeller

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Positionen som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Vill du arbeta heltid hos Kungliga Tekniska Högskolan? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst 6 månader eller längre. Denna tjänst finns tillgänglig i Stockholm som är tjänsteorten.

Om du tycker att det låter intressant att börja jobba hos Kungliga Tekniska Högskolan i rollen som doktorand så har de just nu en ledig tjänst som skulle kunna vara en perfekt match för dig! Söker du efter en spännande karriär som doktorand? Sök jobbet hos Kungliga Tekniska Högskolan senast torsdag den tjugosjunde juni 2024 och bli en del av deras team.


Jobbannons

Projektbeskrivning

Forskarutbildningsämne: Datalogi

Generativa modeller kommer att revolutionera många branscher och yrken, med applikationer som programmeringsassistenter som redan används.

Detta skapar ett behov av tillförlitliga och automatiserade mätetal som mäter till exempel metodens robusthet och lämplighet. Att förstå kvalitet är särskilt viktigt i domäner som är mindre intuitiva för den genomsnittliga användaren än bilder och text, vilket kan kräva expertutvärdering av varje genererat prov. För närvarande finns det bara ett fåtal automatiserade mätvärden, och deras samband med mänskligt omdöme är diskutabelt.

Detta projekt syftar till att designa och utvärdera tillförlitliga och anpassade automatiserade mätvärden för generativa modeller som tränas på innehåll i domäner som är relevanta för spelindustrin. Utvecklingen av dator- och mobilspel behöver skapa innehåll som animationer, ljudeffekter och dialog. Den växande efterfrågan på en kontinuerlig ström av nytt innehåll, tillsammans med tillgängligheten av användargenererat innehåll, har ökat intresset för maskininlärningsdrivna lösningar för automatisk innehållsgenerering. Sådana domänspecifika mätvärden behövs i hög grad för modellutveckling inom spelindustrin för att möjliggöra mer rigorösa tester och jämförelser mellan modeller.

Handledning: Professor Hedvig Kjellström (bihandledare från SEED)

Vi erbjuder

Behörighet för antagning

För att bli antagen till forskarutbildning (kap 7 39 § högskoleförordningen) krävs att den sökande har grundläggande behörighet:

  • avlagt en examen på avancerad nivå, eller
  • fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
  • på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Utöver ovanstående  finns också ett https://www.kth.se/en/studies/phd/admission-requirements-1.520175.

Urval

För att lyckas med dina doktorandstudier på KTH behöver du vara målinriktad och ihärdig i ditt arbete. Vid urval av de sökande bedöms förmågan att:

  • självständigt driva sitt arbete framåt,
  • kunna samarbeta med andra,
  • ha ett professionellt förhållningssätt och
  • analysera och arbeta med komplexa frågor.

Efter behörighetskraven kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Målexamen: Doktorsexamen

Information om antagning och anställning 

Endast den som antagits till forskarutbildning får anställas som doktorand. Den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. En anställd doktorand kan i begränsad omfattning (högst 20 %) utföra vissa arbetsuppgifter inom t.ex. utbildning och administration. En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen får därefter förnyas med högst två år i taget. Vid studier som ska avslutas med licentiatexamen får den sammanlagda anställningstiden inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under två år.

Fackliga representanter

https://intra.kth.se/administration/rekrytering/annonsering/fackrepresentanter-1.500898 .

Doktorandsektionen (Tekniska högskolans studentkår)

https://www.dr.kth.se/.

Ansökan 

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska ha följande innehåll

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440 i samband med rekrytering.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. https://www.kth.se/om/om-kth-1.885102

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKungliga Tekniska Högskolan
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003054
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan skickar du in din ansökan senast 2024-06-27.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom datadrivna metoder för att organisera vården

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-05-02

Mer info

Doktorand inom maskininlärning och autonomt beslutsfattande

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-06-05

Mer info

Doktorander inom inferens för stora språkmodeller

Kungliga Tekniska Högskolan söker tre personer till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-05-02

Mer info