Doktorander inom inferens för stora språkmodeller

Publiceringsdatum: 2024-05-02

Kungliga Tekniska Högskolan är på jakt efter en skicklig doktorand och du kan vara rätt person för jobbet. Kungliga Tekniska Högskolan söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst 6 månader eller längre. Kolla in deras jobbannons för mer information. Stockholm är platsen där detta jobb har sin tjänsteort.

Företaget Kungliga Tekniska Högskolan erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som doktorand har de nu tre lediga jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Bli en del av teamet hos Kungliga Tekniska Högskolan som doktorand genom att ansöka senast måndag den femte augusti 2024.


Jobbannons

Projektbeskrivning

Forskarutbildningsämne: Datalogi

De utlysta doktorandtjänsterna är inom ett ambitiöst, 5-årigt Wallenberg Scholar-projekt med titeln ”Skalbar och adaptiv inferens för att demokratisera AI.

I detta projekt på 18 miljoner kronor vill vi dramatiskt minska kostnaden och kraften för att betjäna stora språkmodeller som ChatGPT.

Det övergripande arbetet kommer att innebära beskärning och finjustering av stora språkmodeller, samt design, implementering och utvärdering av distribuerade system och nätverk för maskininlärning.

Handledning: Prof. Dejan Kostic.

Vi erbjuder

Behörighet för antagning

För att bli antagen till forskarutbildning (kap 7 39 § högskoleförordningen) krävs grundläggande behörighet:

  • avlagt en examen på avancerad nivå, eller
  • fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
  • på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Utöver ovanstående  finns också ett https://www.kth.se/en/studies/phd/admission-requirements-1.520175.

Urval

För att lyckas med dina doktorandstudier på KTH behöver du vara målinriktad och ihärdig i ditt arbete. Vid urval bedöms förmågan att:

  • självständigt driva sitt arbete framåt,
  • kunna samarbeta med andra,
  • ha ett professionellt förhållningssätt och
  • analysera och arbeta med komplexa frågor.

Vi bjuder in ansökan från studenter med en mycket varierad bakgrund inom datavetenskap och teknik, datavetenskap och maskininlärning. Vi värdesätter vetenskaplig nyfikenhet och viljan att ta itu med svåra, relevanta problem i ett försök att göra viktiga forskningsinsatser.

Efter behörighetskraven kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Målexamen: Doktorsexamen

Information om antagning och anställning 

Endast den som antagits till forskarutbildning får anställas som doktorand. Den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. En anställd doktorand kan i begränsad omfattning (högst 20 %) utföra vissa arbetsuppgifter inom t.ex. utbildning och administration. En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen får därefter förnyas med högst två år i taget. Vid studier som ska avslutas med licentiatexamen får den sammanlagda anställningstiden inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under två år.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på https://www.kth.se/om/work-at-kth/fackrepresentanter-1.500898.

Doktorandsektionen (Tekniska högskolans studentkår)

Du hittar kontaktuppgifter till doktorandsektionen på https://www.dr.kth.se/.

Ansökan 

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska ha följande innehåll:

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440 i samband med rekrytering.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings, rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. https://www.kth.se/om/om-kth-1.885102

Om jobbet

Antal tjänster3
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKungliga Tekniska Högskolan
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003054
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Kungliga Tekniska Högskolan söker tre personer till denna tjänst som doktorand med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan skickar du in din ansökan senast 2024-08-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom Mixed-Signal ASIC för molekylär medicinsk avbildning

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-06-05

Mer info

Doktorand inom engineering Acetivibrio thermocellus för hållbar produktion

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-06-05

Mer info

Doktorander inom strategisk hållbar utveckling (hållbar produktutveckling)

Blekinge Tekniska Högskola söker två personer till tjänsten som doktorand i Karlskrona.

2024-07-05

Mer info