Doktorand i skogsindustriella produktionssystem inr biolim i träprodukter

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Linnéuniversitetet är på jakt efter en skicklig doktorand och du kan vara rätt person för jobbet. Intresserade sökes för heltid-jobb hos Linnéuniversitetet - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba 6 månader eller längre. Att bo i närheten av Växjö kan vara en fördel för denna position, så om du redan bor i området bör du överväga att söka jobbet.

Om du är intresserad av en karriär inom doktorand, ta en titt på den lediga tjänsten som Linnéuniversitetet erbjuder för att se om det är en matchning. Låt Linnéuniversitetet hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som doktorand! Ansök seast torsdag den tjugonionde augusti 2024.


Jobbannons

Välkommen till Linnéuniversitetet! Här möter du 2 200 medarbetare och 40 000 studenter som tillsammans följer visionen att sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Hos oss bedrivs forskning och utbildning med blicken mot framtiden. Vår närhet till näringsliv, både lokalt och globalt, ger oss lång räckvidd och möjlighet till förändring som skapar avtryck. Allt som behövs är en plats där idéer får utrymme att mötas och växa. Det är det vi skapat – och du är inbjuden.

Change starts here!

Fakulteten för teknik är en av Linnéuniversitetets fem fakulteter. Vi samlar universitetets utbildning och forskning inom tekniska ämnen. Verksamheten är organiserad i nio institutioner och ett fakultetskansli. Här finns också Linnaeus University Centre DISA och två Kunskapsmiljöer Linné: Grön hållbar utveckling och Digitala transformationer. Flera av fakultetens forskargrupper samverkar inom styrkeområdet Skogens värden.

Institutionen för skog och träteknik bedriver en tematisk verksamhet som sträcker sig från plantor till färdiga tekniska träprodukter genom ett omfattande samarbete med affärspartners inom forskning och utbildning. Institutionen arbetar tillsammans med de angränsande institutionerna för en kreativ miljö med utmanande utbildning och framstående forskning.

Ämnesområde för befattningen: Skogsindustriella produktionssystem

Placeringsort tillsvidare: Växjö. Eftersom Linnéuniversitetet ligger i både Växjö och Kalmar kan resor mellan de två orterna förekomma.

Anställningens omfattning och tidsperiod: Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid.

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

Limning av massivt trä, träpartiklar och träfibrer är nödvändigt för att tillverka produkter som kan användas inom möbel- och byggnadsindustrin. Förutom träets och limmets egenskaper påverkas limningens kvalitet och slutprodukternas egenskaper i hög grad av faktorer i produktionen, t.ex. klibbegenskaper, sprutförhållanden och pressfaktorer. De klassiska metoderna för att utvärdera dessa faktorer bygger på fysikaliska analyser av lim och bedömningar av produkternas egenskaper. Dessa metoder har dock begränsningar och oförutsägbar prestation när nya limformler med biobaserade ryggradspolymerer används. Detta doktorandprojekt syftar till att ge kunskap om olika biobaserade limmers användning i trä- och fiberbaserade produkter för att bättre förutsäga, optimera och effektiviseraproduktionsprocesser och produktegenskaper, för olika träbaserade produkter. Doktorandprojektet kommer att genomföras som en del av det nyetablerade BioGlue-Centre ”Competence Centre for Bio-based Adhesives”, som är ett Vinnova Centre of Excellence inom hållbar industri och digital transformation. Centret drivs i nära samarbete med toppforskare vid Linnéuniversitetet, SLU och KTH och 12 industriella partners längs värdekedjan inom möbel-, förpacknings- och byggsektorerna och som delar samma forskningsfrågor kring lim och limbindning.

Högskoleförordningen anger att den som är anställd som doktorand främst ska ägna sig åt sin forskarutbildning. En anställd får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet har den som:

  • Avlagt examen på avancerad nivå,
  • Fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
  • På något annat sätt inom eller utom landet förvärvat huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet har den som:

  • Minst 90 högskolepoäng i ämnet skogsindustriella produktionssystem eller i ämnen som anknyter till utbildningen på forskarnivå eller motsvarande kunskaper förvärvade i någon annan ordning inom eller utom landet, och
  • Goda kunskaper i engelska.

Övriga krav

  • Förståelse inom ämnet trävetenskap och träteknik, vätskemekanik, kemiteknik eller inom ett relevant ämne
  • Har djupgående kunskaper om träets mikrostruktur, träkemi, träpaneler och matematisk statistik,
  • Förmåga att arbeta självständigt och även att integreras i ett team och lära sig snabbt.

Bedömningsgrunder

Ansökan till utbildning på forskarnivå regleras i antagningsordningen. Urval av sökande görs med hänsyn till de sökandes förmåga att tillgodogöra sig utbildningen på forskarnivå. Bedömningen tar hänsyn till den vetenskapliga skickligheten dokumenterad i vetenskapliga arbeten, särskilt på kvaliteten på uppsatser på grundnivå, avancerad nivå och andra vetenskapliga arbeten. Bedömningen tar vidare hänsyn till grundexamens bredd och sammansättning och till den bild som tänkt huvudhandledare, examinator och andra kollegor inom forskargruppen och ämnet får av den sökandens förutsättningar.

De sökande rangordnas av en av ämnet utsedd granskningsgrupp.

Kontaktpersoner

Prefekt: Docent Erika Olofsson, 0470-70 89 99, erika.olofsson@lnu.se

Huvudhandledare: Docent Reza Hosseinpourpia, 0470-70 80 74, reza.hosseinpourpia@lnu.se, 

HR-partner: Jesper Pettersson, jesper.pettersson@lnu.se

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Sökande uppmanas att till ansökan bilägga CV, personligt brev, ett exemplar av en relevant uppsats, betyg och intyg samt andra relevanta dokument. Sökanden uppmanas också att till sin ansökan bifoga ett förslag till avhandlingsplan inom aktuellt forskningsområde. Samtliga handlingar ska bifogas digitalt i ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 23.59 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinnéuniversitetet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021006271
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linnéuniversitetet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Växjö. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linnéuniversitetet skickar du in din ansökan senast 2024-08-29.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom datorgrafik med inriktning mot maskininlärning

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2024-07-01

Mer info

Doktorand inom kvantitativ logistik med inriktning mot elflyg

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2024-07-05

Mer info

Doktorand i Datalogi inom forskarskolan WASP

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-05-23

Mer info