Doktorand i Byggteknik med inriktning mot design av träbaserade byggsystem

Publiceringsdatum: 2024-06-03

Nu har du chansen att börja jobba som doktorand hos Linnéuniversitetet. Linnéuniversitetet söker efter en ny anställd på heltid under 6 månader eller längre som är redo att ta sin karriär till nästa nivå. Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Växjö som är tjänsteorten.

Företaget Linnéuniversitetet erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som doktorand har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Låt Linnéuniversitetet hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som doktorand! Ansök seast måndag den femte augusti 2024.


Jobbannons

Välkommen till Linnéuniversitetet! Här möter du 2 200 medarbetare och 40 000 studenter som tillsammans följer visionen att sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Hos oss bedrivs forskning och utbildning med blicken mot framtiden. Vår närhet till näringsliv, både lokalt och globalt, ger oss lång räckvidd och möjlighet till förändring som skapar avtryck. Allt som behövs är en plats där idéer får utrymme att mötas och växa. Det är det vi skapat – och du är inbjuden.

Change starts here!

Fakulteten för teknik har en bred verksamhet som spänner över nio olika institutioner genom vilka Linnéuniversitetet tillhandahåller utbildning och bedriver forskning. Utbildningarna inom teknik omfattar allt från korta utbildningar på några få veckor eller månader till femåriga civilingenjörsutbildningar. Forskningen svarar upp mot samhällets behov inom flera breda fält – både på kort och lång sikt – med grundläggande forskning och tillämpad forskning i samverkan med samhällets aktörer.

Institutionen för byggteknik har omfattande samarbeten med företagspartners inom såväl forskning som utbildning. Institutionen arbetar tillsammans med angränsande institutioner för att skapa en kreativ miljö med utmanande utbildningar och framstående forskning. Forskning inom byggteknik omfattar träbyggnadsteknik, stål- och betongkonstruktionsteknik, byggnadsfysik, historiska konstruktioner, tillståndsövervakning av konstruktioner, livscykelanalys och byggnadsmaterial.

Doktorandtjänsten är en del av forskningsprofilen Hållbart byggande med trä, som bidrar till den gröna omställningen av byggsektorn. Icke förnybara byggmaterial behöver i ännu högre grad ersättas av trä och träbaserade produkter, vilket i sin tur kräver ytterligare förbättringar av dessa med avseende på resurseffektivitet, prestanda, kostnadseffektivitet och cirkuläret.

Antas i: Byggteknik

Placeringsort tillsvidare: Växjö

Anställningens form och omfattning: Anställning som doktorand är tidsbegränsad enl. Högskoleförordningen kap 5 §7. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. Högskoleförordningen anger att den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin egen utbildning. En anställd får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.

Start: Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsbeskrivning

Doktoranden ska fokusera på numeriska och experimentella undersökningar av träbaserade kompositbjälklagssystem och tillhörande förbandslösningar. Strukturanalys av bjälklagsystemen inklusive anslutningar är en central del av ett helhetsgrepp i forskningsprofilen som även inkluderar brand-, akustik- och arkitektoniska aspekter för att utveckla resurseffektiva träbaserade system. Arbetet ska ge nya insikter om möjligheter att förbättrade träbaserade komponenter för användning i resurseffektiva kompositbjälklag. Arbetet ska bidra till utvecklingen av konkurrenskraftiga byggsystem, med fokus på demonterbarhet och återanvändning av elementen vid slutet av deras livslängd. Arbetet ska också bidra till utveckling av standardlösningar och dimensioneringsmodeller som kan implementeras i konstruktionsregler. Arbetet omfattar matematisk modellering, inklusive finita elementmodellering, samt planering och genomförande av laborativa undersökningar och in situ undersökningar i byggnader. I arbetet ingår samverkan med industripartners och partners från andra forskningsdiscipliner.

Som en del i utbildningen kommer doktoranden genomgå kurser som väkjhs ut efter diskussion och i samförstånd med handledaren. 

Högskoleförordningen anger att den som är anställd som doktorand främst ska ägna sig åt sin forskarutbildning. En anställd får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.

För annonsen i sin helhet, vänligen se lnu.se.

Välkommen med din ansökan senast 5 augusti 2024.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinnéuniversitetet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021006271
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linnéuniversitetet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Växjö. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linnéuniversitetet skickar du in din ansökan senast 2024-08-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand i datavetenskap med inriktning mot hot och säkerhet i smarta hem

Malmö Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Malmö.

2024-06-27

Mer info

Doktorand inom kvantitativ logistik med inriktning mot elflyg

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2024-07-05

Mer info

Doktorand inom datorgrafik med inriktning mot maskininlärning

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2024-07-01

Mer info