MSCA doktorand i biokemi

Publiceringsdatum: 2024-06-10

Positionen som doktorand hos Uppsala Universitet är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Intresserade sökes för heltid-jobb hos Uppsala Universitet - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba 6 månader eller längre. Platsen där jobbet finns ledigt är i Uppsala.

Om du tycker att det låter intressant att börja jobba hos Uppsala Universitet i rollen som doktorand så har de just nu en ledig tjänst som skulle kunna vara en perfekt match för dig! Här är chansen att bli en del av Uppsala Universitet och jobba som doktorand! Ansök senast fredag den tjugosjätte juli 2024.


Jobbannons

Institutionen för kemi – BMC bedriver forskning och utbildning inom analytisk kemi, biokemi och organisk kemi.

Drygt 100 personer, varav ca 45 doktorander, arbetar vid institutionen. Nya medarbetare och studenter rekryteras från hela världen och engelska är det huvudsakliga arbetsspråket. Institutionen är belägen vid Biomedicinskt Centrum i Uppsala där det finns goda möjligheter till samarbeten med forskargrupper inom biologi, farmaci, medicin och SciLifeLab samt tillgång till avancerad infrastruktur för experimentella och teoretiska studier. Den internationella miljön och möjligheterna till tvärvetenskapliga samarbeten ger forskarstuderande vid institutionen möjlighet att medverka i relevanta forskningsprojekt och förbereda sig för en internationell forskningskarriär.

Läs mer om forskningen vid Inst. för kemi – BMC på vår https://www.kemi.uu.se/bmc/forskning.

Projektet är en del av ett större EU-finansierat doktorandnätverk (SPIDoc’s, https://www.ms-spidoc.eu/). Nätverket syftar till att flytta fram positionerna inom virusrelaterad strukturbiologi, där en stor utmaning ligger i att de ingående proteinerna växlar mellan olika konformationer under sin livstid och där deras dynamik är av stor vikt för virusets livscykel. Med hjälp av framförallt nativ masspektrometri, ion mobility, avbildning med röntgenfrielektronlaser och molekyldynamiksimuleringar ska viruspartiklar studeras i gasfas, dvs fritt flygande utan vattenlösning, vilket kringgår en rad begränsningar i lösningsbaserade tekniker. Doktoranden kommer att verka i Erik Marklunds forskargrupp, som använder sig av beräkningskemiska metoder för att studera biologiska makromolekylers struktur, dynamik och interaktioner. En betydande del av gruppens verksamhet berör nativ masspektrometri och relaterade tekniker. Doktorandens forskning kommer att kretsa kring hur starka elektriska fält kan användas för att manipulera proteinerna och hur det kan vara till nytta för avbildningen, samt kring nätverkets övergripande mål att bestämma strukturen på virusproteiner och hur dessa interagerar. Eftersom tjänsten är kopplad till ett större nätverk kommer samarbete med övriga parter att vara av stor vikt, med möjligheter till experimentellt och teoretiskt arbete hos dem.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20% av arbetstiden.

Kvalifikationskrav

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, motivation och självständighet, samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha de förmågor som krävs för att kunna tillgodogöra sig och utvecklas inom forskarutbildningen

Önskvärt/meriterande i övrigt

Eftersom tjänsten finansieras av EU’s Marie Skłodowska Curie Action (MSCA) finns särskilda behörighetskrav med avseende på mobilitet. Sökande får inte ha studerat eller arbetat i Sverige mer än 12 månader under de senaste 36 månaderna. Vänligen se MSCA:s regler för doktorandnätverk för detaljer. Doktoranden kommer även att väntas åka på längre vistelser hos andra partners inom nätverket.

Kunskaper inom programmering eller beräkningskemiska metoder såsom molekyldynamisk simulering är meriterande.

Doktorander engageras normalt för viss undervisning på grund- och avancerad nivå. Tidigare erfarenhet från undervisning/mentorskap, även från miljöer utanför skola/universitet, samt annan utåtriktad verksamhet kan därför vara meriterande.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 https://regler.uu.se/?languageId=3

Om anställningen

Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Erik Marklund, +46(0)184714562, erik.marklund@kemi.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 26 juli 2024, UFV-PA 2024/2143.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUppsala Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002932
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Uppsala Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Uppsala. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Uppsala Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-07-26.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom Materialvetenskap

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-05-22

Mer info

En doktorand i forskarutbildningsämnet: Biologi, ekologi

Sveriges Lantbruksuniversitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lindesberg.

2024-06-11

Mer info

Doktorand inom Datadriven Livsvetenskap

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-05-16

Mer info