Doktorand inom fasta tillståndets fysik

Publiceringsdatum: 2024-05-31

Uppsala Universitet söker just nu efter en doktorand och du kan vara den de letar efter. Uppsala Universitet söker någon som vill arbeta heltid under 6 månader eller längre. Kanske är det du? Uppsala är platsen där denna position är ledig.

Om du är intresserad av en karriär inom doktorand, ta en titt på den lediga tjänsten som Uppsala Universitet erbjuder för att se om det är en matchning. Bli en del av teamet hos Uppsala Universitet som doktorand genom att ansöka senast torsdag den tjugonde juni 2024.


Jobbannons

Doktorand inom fasta tillståndets fysik med inriktning mot optiska material och nanofotonik

Antagning till forskarutbildning i ämnet teknisk fysik med inriktning mot fasta tillståndets fysik

vid avdelningen för Fasta tillståndets fysik, institutionen för materialvetenskap, Uppsala universitet

Bli en av oss!

Institutionen för materialvetenskap har som mål att vara en miljö för framgångsrik och värdefull forskning och utbildning med inriktning mot materialvetenskapliga lösningar för viktiga samhällsutmaningar.

Vår institution utgör en spännande arbetsplats med forskning i ett brett teknikrelaterat område, från grundforskning till storskalig tillämpad forskning, och med täta kontakter med studenter genom institutionens engagemang i civilingenjörs- högskoleingenjörs- och masterutbildningar. Vår forskning och undervisning bedrivs inom sju avdelningar med olika forskningsfokus.

Läs mer om oss här

https://www.uu.se/institution/materialvetenskap/

Om avdelningen

Avdelningen för fasta tillståndets fysik är en del av institutionen för materialvetenskap vid Ångströmlaboratoriet. Vid avdelningen arbetar vi både med grundläggande och tillämpad forskning. Forskningen är relaterad till energi- och miljöfrågor, såväl som till biovetenskapliga tillämpningar inom våra olika forskningsområden. Företrädesvis undersöker vi fysikaliska och kemiska egenskaper hos nanomaterial och nya material, vilka exempelvis kan användas till tunna filmer för smarta fönster, för att utveckla gassensorer, fotokatalytiska beläggningar och spinntronik, eller för biomagnetiska tillämpningar och nya magnetiska material för grön energiteknologi.

Projektbeskrivning

Projektet syftar till att utveckla principer för att med ljus manipulera nanostrukturer. Två parallella spår med direkt koppling till varandra ska undersökas. 1) En helt ny typ av teknologi för dator- och mobiltelefonskärmar ska utvecklas. I projektet ska dynamiskt avstämbara metamaterial för passiv display-teknik i s.k. E-papper studeras. Genom att använda elektrokroma material med färgminneskapacitet som basmaterial kommer dess energiförbrukning endast att vara

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUppsala Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002932
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Uppsala Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Uppsala. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Uppsala Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-06-20.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand inom Undervattensrobotik och Maskinlärande

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-06-10

Mer info

Doktorand inom konverserande AI

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-06-12

Mer info

Doktorander i fysik med inriktning mot attosekundfysik

Lunds Universitet söker två personer till tjänsten som doktorand i Lund.

2024-06-11

Mer info