Doktorand

Publiceringsdatum: 2024-06-10

En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som doktorand hos Umeå Universitet. Detta är ett jobb på heltid där Umeå Universitet letar efter någon under 6 månader eller längre. Denna tjänst finns tillgänglig i Umeå som är tjänsteorten.

Umeå Universitet söker för närvarande efter en person att anställa inom doktorand-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Du har fortfarande tid att söka jobbet som doktorand hos Umeå Universitet om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är torsdag den femtonde augusti 2024.


Jobbannons

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Doktorandanställningens inriktning

Vid Institutionen för epidemiologi och global hälsa, bedrivs högkvalitativ hälsosystemforskning och vi söker nu en doktorand.

Det aktuella forskningsprojektet syftar till att förstå hur och under vilka förhållanden medborgardeltagande och lokalanpassning kan stärka primärvårdssystemen i glesbygd.  

Detta projekt är grundat i policy- och hälsosystemforskning med ett speciellt fokus på lokala hälsosystem och glesbygdskommuners roll i dessa system. Forskning om lokalanpassade hälsosystem från höginkomstländer är knapp och det finns ett stort behov av att studera former för medborgardeltagande och hur kommunala aktörer möjliggör medborgardeltagande i primärvårdssystem. Vi här är framför allt intresserade av att studera medborgardeltagade och lokala initiativ från ett holistiskt perspektiv där kontext och ”resilience” kan spela en avgörande roll för hur dessa initiativ mottas och integreras i befintliga system över tid.

Arbetsbeskrivning

  • Utveckla en egen projektplan, med utgångspunkt i pågående forskning, som fokuserar på medborgardeltagade, lokala initiativ, och lokala hälsosystem i glesbygdsmiljö
  • Genomföra litteraturstudier inom policy- och hälsosystemforskning
  • Genomgå relevanta forskningsutbildningskurser
  • Analysera policydokument om primärhälsovård nationellt och lokalt
  • Utföra och analysera kvalitativa intervjuer
  • Delta i fallstudier 
  • Delta i forskargruppens och institutionens seminarier
  • Författa vetenskapliga artiklar

Kvalifikationer

Högskoleutbildning omfattande minst 240 hp med inriktning mot folkhälsovetenskap eller motsvarande. För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har 1) nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning, 2) erfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet, samt 3) nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom en presentation av forskningsplanen på engelska vid institutionen. För detta projekt krävs också mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar/rapporter och kommunicera vetenskapliga resultat är meriterande. Meriterande är också erfarenhet av kvalitativ metod och policy analys.

Ansökan

Behörighet

En fullständig ansökan ska innehålla:

1. Personligt brev som sammanfattar ditt vetenskapliga intresse och motiverar varför du söker tjänsten (max 2 sidor)

2. CV/meritförteckning

3. Examensbevis

4. Uppsatser/övriga publikationer

5. Ev. övriga meriter med relevans för anställningen

6. Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Övriga upplysningar

Utbildning på forskarnivå motsvarar fyra års heltidsstudier (240 hp). I normalfallet deltar doktorand i grundutbildning och/eller annan institutionsverksamhet upp till 20% av arbetstiden från och med år 2. Anställningen förlängs då i motsvarande grad.

Lön erbjuds i enlighet med nuvarande löneavtal för doktorander. Facklig information kan erhållas från ST, Saco eller SEKO.

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Anna-Karin Hurtig, 090-786 68 12, anna-karin.hurtig@umu.se

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUmeå Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002874
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Umeå Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Umeå. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Umeå Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-08-15.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand i vårdvetenskap

MÄLARDALENS UNIVERSITET söker en person till tjänsten som doktorand i Eskilstuna.

2024-05-31

Mer info

Doktorand i vårdvetenskap - Fokus på kommunikation vid Föräldraskapsstöd

MÄLARDALENS UNIVERSITET söker en person till tjänsten som doktorand i Västerås.

2024-05-31

Mer info

Doktorand Energivetenskaper/COMPEL fokus på CFD, Modellering av Batterier

Lunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lund.

2024-05-30

Mer info