Doktorand inom design av material för bergborrverktyg med ICME

Publiceringsdatum: 2024-06-05

Nu har du chansen att börja jobba som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan. Kungliga Tekniska Högskolan söker en medarbetare på heltid som vill arbeta 6 månader eller längre. Kan det vara du? Denna position är tillgänglig i Stockholm.

Kungliga Tekniska Högskolan söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som doktorand. De har just nu ett ledigt jobb som doktorand som kan vara av intresse för dig. Låt Kungliga Tekniska Högskolan hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som doktorand! Ansök seast torsdag den åttonde augusti 2024.


Jobbannons

Denna rekrytering faller inom projektet AIM-NEXT, finansierat av Horizon Europe Framework Programme och kommer att genomföras i samarbete med industripartners.

Mer information (eng): https://www.aimnext.eu/

Den sökande måste uppfylla mobilitetsreglerna, mer information finns på: https://www.aimnext.eu/information

Projektbeskrivning

Forskarutbildningsämne: Materialvetenskap

Hårdmetall är material med volframkarbidkorn i en bindefas av kobolt. De har utmärkta egenskaper som verktygsmaterial, men är beroende av kobolt som är klassat som ett kritiskt råmaterial. Det här projektet syftar till att ersätta kobolt med en järnbaserad bindefas, och då utnyttja martensitomvandling för att få ett material med mekaniska egenskaper lämpliga för bergborrning. Detta kommer att utföras med hjälp av termodynamisk och kinetisk modellering genom ICME (Integrated and Computational Materials Engineering), experimentell karaktärisering av material (inklusive avancerad mikroskopi och spektroskopi) och utvärdering av materials egenskaper.

På Enheten för Strukturer kommer du att arbeta i en internationell forskningsmiljö, i samarbete med experter i teoretiska, beräkningstekniska och experimentella studier av material.

Handledning: Annika Borgenstam föreslås handleda doktoranden. Beslut tas vid antagning.

Vi erbjuder

 • Möjligheten att doktorera i en dynamisk, internationell forskarmiljö i samarbete med industrin och framstående universitet världen över.
 • En arbetsplats med många anställningsförmåner och månadslön enligt KTH: s avtal för doktorandlöner och i linje med MSCA-bestämmelserna.
 • Forskarutbildning vid ett lärosäte som är aktivt och stöttande i frågor som rör t.ex. arbetsvillkor, jämställdhet och mångfald samt studiemiljö.
 • Arbete och studier i Stockholm med närhet till natur och hav.

Behörighet för antagning

För att bli antagen till forskarutbildning (kap 7 39 § högskoleförordningen) krävs att den sökande har grundläggande behörighet:

 • avlagt en examen på avancerad nivå, eller
 • fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
 • på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Den sökande måste också uppfylla mobilitetsreglerna, mer information finns på: https://www.aimnext.eu/information

Utöver ovanstående finns också ett https://www.kth.se/en/studies/phd/admission-requirements-1.520175.

Urval

För att lyckas med dina doktorandstudier på KTH behöver du vara målinriktad och ihärdig i ditt arbete. Vid urval av de sökande bedöms förmågan att:

 • självständigt driva sitt arbete framåt,
 • kunna samarbeta med andra,
 • ha ett professionellt förhållningssätt och
 • analysera och arbeta med komplexa frågor.

Efter behörighetskraven kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Målexamen: Doktorsexamen

Information om antagning och anställning 

Endast den som antagits till forskarutbildning får anställas som doktorand. Den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. En anställd doktorand kan i begränsad omfattning (högst 20 %) utföra vissa arbetsuppgifter inom t.ex. utbildning och administration. En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen får därefter förnyas med högst två år i taget.

Fackliga representanter

https://intra.kth.se/administration/rekrytering/annonsering/fackrepresentanter-1.500898 .

Doktorandsektionen (Tekniska högskolans studentkår)

https://www.dr.kth.se/.

Ansökan 

Du ansöker både via KTH:s rekryteringssystem och genom att skicka ansökan i ett e-postmeddelande (i en PDF, namngiven enligt “efternamn_namn_DC.pdf”) till aimnext@upc.edu med ämnesrad “AIM-NEXT DC APPLICATION”. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett in enlighet med instruktionerna i annonsen och på https://www.aimnext.eu/ när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska ha följande innehåll

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440 i samband med rekrytering.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. https://www.kth.se/om/om-kth-1.885102

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKungliga Tekniska Högskolan
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003054
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan skickar du in din ansökan senast 2024-08-08.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom Mixed-Signal ASIC för molekylär medicinsk avbildning

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-06-05

Mer info

Doktorand inom metallurgi för återvinning av stål

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-06-05

Mer info

Doktorand inom multimodal karakterisering av magnetiska nanomaterial

Uppsala Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Uppsala.

2024-07-01

Mer info