Doktorand inom maskininlärning och autonomt beslutsfattande

Publiceringsdatum: 2024-06-05

En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan. Kungliga Tekniska Högskolan söker efter en ny anställd på heltid under 6 månader eller längre som är redo att ta sin karriär till nästa nivå. Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Stockholm som är tjänsteorten.

Företaget Kungliga Tekniska Högskolan erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som doktorand har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Sök jobbet som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast torsdag den åttonde augusti 2024.


Jobbannons

Projektbeskrivning

Forskarutbildningsämne: Elektro- och systemteknik

Detta forskningsprojekt syftar till att utveckla nya teorier och meter för maskininlärning och autonomt beslutsfattande.

Vi kommer att utforska hur maskininlärningsalgoritmer och datorsystem kan förbättras och omdesignas för att uppnå en väsentligt högre noggrannhet, effektivitet och skalbarhet. Projektet kombinerar grundläggande teoriutveckling med praktisk mjukvarudesign.

Handledning: Professor Mikael Johansson

Vi erbjuder

Behörighet för antagning

För att bli antagen till forskarutbildning (kap 7 39 § högskoleförordningen) krävs att den sökande har grundläggande behörighet:

  • avlagt en examen på avancerad nivå, eller
  • fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
  • på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Utöver ovanstående  finns också ett https://www.kth.se/en/studies/phd/admission-requirements-1.520175.

Urval

För att lyckas med dina doktorandstudier på KTH behöver du vara målinriktad och ihärdig i ditt arbete. Vid urval av de sökande bedöms förmågan att:

  • självständigt driva sitt arbete framåt,
  • kunna samarbeta med andra,
  • ha ett professionellt förhållningssätt och
  • analysera och arbeta med komplexa frågor.

Kandidaten ska ha stark bakgrund inom tillämpad matematik och datateknik eller datalogi. Lämplig bakgrund är civilingenjörsutbildning i Elektroteknik, Datalogi, Teknisk Fysik eller Tillämpad Matematik. Du skall ha ett starkt akademiskt CV och kunna uppvisa en god analytisk förmåga, samt ha en passion för forskning och problemlösning.

 Erfarenhet från algoritmutveckling för maskininlärning är ett plus. 

Efter behörighetskraven kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Målexamen: Doktorsexamen

Information om antagning och anställning 

Endast den som antagits till forskarutbildning får anställas som doktorand. Den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. En anställd doktorand kan i begränsad omfattning (högst 20 %) utföra vissa arbetsuppgifter inom t.ex. utbildning och administration. En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen får därefter förnyas med högst två år i taget. Vid studier som ska avslutas med licentiatexamen får den sammanlagda anställningstiden inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under två år.

Fackliga representanter

https://intra.kth.se/administration/rekrytering/annonsering/fackrepresentanter-1.500898 .

Doktorandsektionen (Tekniska högskolans studentkår)

https://www.dr.kth.se/.

Ansökan 

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska innehålla:

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440 i samband med rekrytering.

Anställningen kan komma att omfatta säkerhetskänslig verksamhet. För att bli behörig behöver du därför klara en eventuell säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. https://www.kth.se/om/om-kth-1.885102

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKungliga Tekniska Högskolan
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003054
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan skickar du in din ansökan senast 2024-08-08.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorander inom systemssäkerhet, formell verifiering och maskininlärning

Kungliga Tekniska Högskolan söker två personer till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-04-04

Mer info

Doktorand inom datorgrafik med inriktning mot maskininlärning

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2024-07-01

Mer info

Doktorand inom området diagnostik och terapi

Uppsala Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Uppsala.

2024-06-05

Mer info