Doktorand i psykologi (C)

Publiceringsdatum: 2024-02-29

Letar du efter ett jobb inom pedagogik? Stockholms Universitet är på jakt efter en skicklig doktorand och du kan vara rätt person för jobbet. Intresserade sökes för heltid-jobb hos Stockholms Universitet - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba 6 månader eller längre.

För detta jobb är Stockholm den angivna tjänsteorten. Stockholms Universitet söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som doktorand. De har just nu ett ledigt jobb som doktorand som kan vara av intresse för dig. Bli en del av teamet hos Stockholms Universitet som doktorand genom att ansöka senast måndag den första april 2024.


Jobbannons

vid Psykologiska institutionen. Sista ansökningsdag: 2024-04-01.

Psykologiska institutionen är en kreativ arbetsplats där vi bedriver forskning, ofta i samarbete med andra discipliner.  

Projektbeskrivning

Utbildning av bättre kliniska psykologer: nya metoder baserade på maskininlärning, AI och deliberate practice. De senaste decennierna har traditionella utbildningsmetoder inte resulterat i förbättrade behandlingsresultat. I synnerhet är emotionell och icke-verbal kommunikation ett underforskat område. Denna longitudinella, forsknings- och utbildningsstudie ska utveckla en helt ny typ av databas baserad på videoinspelningar av terapi- och handledningssessioner med detaljerade kvantitativa och kvalitativa analyser av blivande psykologers behandlingsarbete före och efter examen  Det övergripande syftet med denna studie är ett doktorandprojekt, som fokuserar på fördjupade studier av inlärning av emotionell kommunikation. En utgångspunkt för projektet är att emotionella interaktioner är av avgörande betydelse för behandlingsutfallet. Få träningsstudier har dock särskilt behandlat terapeuters förmåga att hantera känslor. Att studera psykoterapi som komplexa dyadiska dynamiska system betyder att utforska de interaktionella mönster som uppstår över tid både i deras verbala och icke-verbala komponenter.

Den nordiska psykoterapi träningsstudie (NORTRAS) rika databas omfattar olika observationsperspektiv (handledare, handledare, patient, observatör) och ger nya insikter i lärandeprocesser och resultat, baserat på observationer av faktiska prestationer i terapin och handledningen. För att bredda studiens omfattning deltar NORTRAS i en global studie av klinisk handledning, initierad av Society for Psychotherapy Research Interest Section on Therapist Training and Development (SPRISTAD).

För möta bristen på systematisk forskning och utvärdering inom psykoterapiutbildningen  ämnar denna studie undersöka följande tre centrala frågeställningar: (1) Identifiering av Interaktiva Mönster: Hur kan man effektivt dokumentera viktiga interaktiva mönster, som spegling av kroppsrörelser och affektiva uttryck, i psykoterapeutisk kommunikation? Studien kommer att innefatta analys av både verbala och icke-verbala kommunikationsmetoder. (2) Icke-Verbala Mönsters Påverkan på Klientresultat: Målet är att utforska tidiga icke-verbala signaler inom patient-terapeut-interaktionen som kan ha prediktivt värde för utfallet av psykoterapin. (3) Utveckling av ett Feedbackverktyg för Utbildning: Feedbackverktyg syftar till att identifiera och förbättra icke-verbala, affektiva kommunikationsmönster för utbildningsändamål. Studien avser att undersöka hur verktygets användning kan förbättra inlärningsprocessen och utvecklingen av psykoterapeutiska färdigheter hos studentterapeuter.

För mer information om projektet kontakta projektledare Stephan Hau, stephan.hau@psychology.su.se.

Det är viktigt att ansökan följer instruktionerna för ansökan till forskarutbildningen i psykologi, som du finner på Psykologiska institutionens hemsida-anvisningar.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet har den som avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

För särskild behörighet till utbildning på forskarnivå i psykologi gäller att man har minst 90 högskolepoäng på grund- eller avancerad nivå i psykologi eller annan utbildning med relevans för avhandlingsämnet, varav minst 15 högskolepoäng skall utgöras av självständigt arbete, eller på annat sätt inom eller utom landet förvärvade motsvarande kunskaper. Man skall också ha sådana kunskaper i engelska som medger studier av engelskspråkig facklitteratur.

Se Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi.

Behörigheten ska vara uppfylld senast sista ansökningsdag.

Urval

Vid urvalet kommer avseende att fästas vid tidigare akademiska meriter samt en bedömning göras av sökandes förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Som underlag för denna bedömning används främst (1) den avhandlingsplan som skall medfölja ansökan, (2) en tidigare uppsats/publikation som skall medfölja ansökan, samt (3) övriga utbildnings- och yrkesmeriter (CV).

Vänligen, se Psykologiska institutionens hemsida för ytterligare information och anvisningar till ansökan, inklusive bedömningskriterier.

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Stockholms universitet finns på: www.su.se/styrdokument/utbildning.

Anställningsvillkor

Som doktorand får endast den anställas som antas eller redan är antagen till utbildning på forskarnivå vid en högskola.

En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar fyra års utbildning på forskarnivå på heltid.

Den som är anställd som doktorand ska främst ägna sig åt sin egen utbildning på forskarnivå, men får arbeta högst 20 % med utbildning, forskning och administration.

Observera att beslut om anställning som doktorand inte kan överklagas.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Allmän information om Psykologiska institutionen och ansökan till forskarutbildningen lämnas av studierektor Mats Nilsson, tfn 08-16 46 05, mats.nilsson@psychology.su.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, seko@seko.su.se (SEKO), samt doktorandrepresentant, doktorandombud@sus.se.

Ansökan

Du söker doktorandplatsen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

OBS! Den fullständiga annonsen hittar du på Stockholms universitets webbsida su.se/jobb

För ytterligare information och specifika anvisningar till ansökan, se Psykologiska institutionens hemsida-anvisningar.

Allmänna anvisningar för sökande till anställningar vid Stockhoms universitet finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnStockholms Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003062
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Stockholms Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Stockholms Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-04-01.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i filosofi med inriktning mot teoretisk filosofi

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-03-08

Mer info

Doktorand inom konstruktion för återtillverkning

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-03-12

Mer info

Doktorand inom generativ maskininlärning och beräkningsstatistik

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-04-08

Mer info