Doktorand inom Materialvetenskap

Publiceringsdatum: 2024-05-22

En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet. Sök nu om du är intresserad av att arbeta heltid hos Linköpings Universitet under 6 månader eller längre. De letar just nu efter nya medarbetare. Linköping är platsen där detta jobb har sin tjänsteort.

Linköpings Universitet behöver fler anställda som stödjer arbetet inom doktorand. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Du har fortfarande tid att söka jobbet som doktorand hos Linköpings Universitet om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är måndag den sjuttonde juni 2024.


Jobbannons

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Dina arbetsuppgifter

Som medarbetare vid avdelningen Nanostrukturerade material kommer du att bedriva tillämpningsinspirerad grundforskning kring materials framställning och egenskaper. Arbetet är primärt experimentellt. Den här tjänsten är en del av ett större projekt som syftar till att utveckla beläggningar för kärnbränslestavar så du kommer att samarbeta i ett forskarteam. Teamet består av forskare från både akademin och industrin. Du kommer att deltaga i ett eller flera delprojekt som leds av en senior forskare och en styrgrupp.

Denna tjänst består av experimentell forskning där oxidationen av tunna multikomponentfilmer ska studeras in situ. Forskningsuppgiften består i att designa och utföra tidsupplösta experiment av oxidationsprocessen med hjälp av synkrotronljus, d.v.s. diffraktion och spektroskopianalyser. Studierna inkluderar också att du växer de filmer som ska studeras med hjälp av magnetronsputtring. Arbetet sker i nära samarbete med teoretiker.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå Materialvetenskap, Materialkemi eller Fysik eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå Materialvetenskap, Materialkemi eller Fysik eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Du drivs och motiveras av en vilja att förkovra dig vetenskapligt. Du är kommunikativ, organiserad och rapporterar ditt arbete effektivt. Du talar och skriver flytande engelska.

Du behöver inte bifoga en avsiktsförklaring till din ansökan. 

Din arbetsplats

Avdelningen för Nanostrukturerade material vid Institutionen för fysik, kemi och biologi (IFM) bedriver forskning samt grundutbildning och forskarutbildning inom materialvetenskap. Du kan läsa mer om Nanostrukturerade material här: https://liu.se/en/organisation/liu/ifm/nano

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 17 juni 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-06-17.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Två doktorander inom Materialteknik

Linköpings Universitet söker två personer till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-06-28

Mer info

Doktorand inom metallurgi för återvinning av stål

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-06-05

Mer info

Doktorand i strömningslära inom området vattenkraft

Luleå Tekniska Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Luleå.

2024-06-03

Mer info