Doktorander inom vaskulär biomekanik

Publiceringsdatum: 2025-05-08

Nu har du chansen att börja jobba som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan. Om du vill arbeta heltid hos Kungliga Tekniska Högskolan, har de just nu en tjänst 6 månader eller längre som kan passa dig. Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Stockholm som är tjänsteorten.

Kungliga Tekniska Högskolan har just nu två lediga tjänster som doktorand. Om du vill ta din karriär till nästa nivå, ta en titt på deras jobbannons och se om jobbet passar dig! Låt Kungliga Tekniska Högskolan hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som doktorand! Ansök seast onsdag den fjärde juni 2025.


Jobbannons

Projektbeskrivning

Forskarutbildningsämne: Hållfasthetslära

Kardiovaskulär sjukdom står för mer än 30 % av dödsfallen, och är ofta relaterat till mekaniska fel på kärlvävnadsnivå.

Kunskapen om komplexiteten i dessa biomekaniska  mekanismer och hur de resulterar i vävnadsruptur är fortfarande ofullständig

Inom ett konsortium av ingenjörer och läkare planerar vi att utforska (mekaniska) faktorer som bestämmer vävnadsruptur och därför klassificera den hälsorelaterade risken för ett sjukt kärlsegment. In vitro experimentell karakterisering av patologisk kärlvävnad kombineras med utvecklingen av beräkningsmodeller mot patientspecifik riskbedömning. Våra ansträngningar relaterar särskilt till sjuk halspulsåder och aneurysmatisk aorta.

Alla åtgärder genomförs genom en tät växelverkan mellan forskargrupperna för solid och fluid biomekanik vid Institutionen för Teknisk Mekanik vid Kungliga Tekniska Högskolan och Institutionen för kärlkirurgi vid Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet. Vår forskningsansträngning bygger på långvariga och välkända forskningsresultat och kompletterar synergistiskt med andra aktiviteter i våra grupper, vilket garanterar effektiviteten i åtgärden.

Handledning: Christian Gasser (KTH), Lisa Prahl Wittberg (KTH), Alexander Grötsch (KTH) och Joy Roy (KI) föreslås handleda doktoranden. Beslut tas vid antagning

Vi erbjuder

Behörighet för antagning

För att bli antagen till forskarutbildning (kap 7 39 § högskoleförordningen) krävs att den sökande har grundläggande behörighet:

  • avlagt en examen på avancerad nivå, eller
  • fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
  • på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Utöver ovanstående  finns också ett https://www.kth.se/en/studies/phd/admission-requirements-1.520175.

Urval

För att lyckas med dina doktorandstudier på KTH behöver du vara målinriktad och ihärdig i ditt arbete. Vid urval av de sökande bedöms förmågan att:

  • självständigt driva sitt arbete framåt,
  • kunna samarbeta med andra,
  • ha ett professionellt förhållningssätt och
  • analysera och arbeta med komplexa frågor.

Efter behörighetskraven kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Målexamen: Doktorexamen

Information om antagning och anställning 

Endast den som antagits till forskarutbildning får anställas som doktorand. Den sammanlagda anställningstiden får inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år. En anställd doktorand kan i begränsad omfattning (högst 20 %) utföra vissa arbetsuppgifter inom t.ex. utbildning och administration. En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen får därefter förnyas med högst två år i taget. Vid studier som ska avslutas med licentiatexamen får den sammanlagda anställningstiden inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under två år.

Fackliga representanter

Kontaktuppgifter till https://intra.kth.se/administration/rekrytering/annonsering/fackrepresentanter-1.500898

Doktorandsektionen (Tekniska högskolans studentkår)

Kontaktuppgifter till https://www.dr.kth.se/.

Ansökan 

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Ansökan ska ha följande innehåll

  • CV med relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  • Ansökningsbrev med en kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskarstudier, om dina akademiska intressen och hur de relaterar till dina tidigare studier och framtida mål. (Max 2 sidor)
  • Kopior av examensbevis och betyg från tidigare universitetsstudier och intyg på uppfyllda https://www.kth.se/en/studies/phd/admission-requirements-1.520175. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumentet inte är utfärdade på ett av dessa språk. Kopior av original ska https://www.kth.se/student/studier/examen/vidimering-av-handlingar-1.55190 
  • Representativa publikationer eller tekniska rapporter. För längre dokument, bifoga gärna en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten

Övrigt

Strävan efter jämställdhet, mångfald och lika villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund

För https://www.kth.se/om/work-at-kth/processing-of-personal-data-in-the-recruitment-process-1.823440 i samband med rekrytering.

Det kan förekomma att en anställning hos KTH är placerad i säkerhetsklass. Om så är fallet för just denna anställning görs en säkerhetsprövning av sökande i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) efter samtycke. I dessa fall är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd efter säkerhetsprövning.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi. https://www.kth.se/om/om-kth-1.885102

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnKungliga Tekniska Högskolan
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003054
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Kungliga Tekniska Högskolan söker två personer till denna tjänst som doktorand med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Kungliga Tekniska Högskolan skickar du in din ansökan senast 2025-06-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorander inom cyberförsvar och informationssäkerhet

Kungliga Tekniska Högskolan söker tre personer till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2025-05-08

Mer info

Doktorand inom kardiovaskulär immunologi

Lunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Malmö.

2025-05-01

Mer info

Doktorander inom nanomaterialforskning

Lunds Universitet söker två personer till tjänsten som doktorand i Lund.

2025-05-09

Mer info