Publiceringsdatum: 2025-04-01
En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som doktorand hos Linnéuniversitetet. Linnéuniversitetet söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst tills vidare. Kolla in deras jobbannons för mer information. Denna tjänst finns tillgänglig i Kalmar som är tjänsteorten.
Linnéuniversitetet behöver fler anställda som stödjer arbetet inom doktorand. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Bli en del av teamet hos Linnéuniversitetet som doktorand genom att ansöka senast onsdag den trettionde april 2025.
Välkommen till Linnéuniversitetet! Här möter du 2 200 medarbetare och 40 000 studenter som tillsammans följer visionen att sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Hos oss bedrivs forskning och utbildning med blicken mot framtiden. Vår närhet till näringsliv, både lokalt och globalt, ger oss lång räckvidd och möjlighet till förändring som skapar avtryck. Allt som behövs är en plats där idéer får utrymme att mötas och växa. Det är det vi skapat – och du är inbjuden.
Institutionen för biologi och miljö ingår i fakulteten för hälsa och livsvetenskap. Forskningen inom denna multidisciplinära institution inkluderar akvatisk ekologi, cell och organismbiologi, evolutionsbiologi, mikrobiologi, miljövetenskap, miljöteknik och sjukdomsekologi.
Ämnesområde för befattningen: Ekologi, med inriktning marin mikrobiell ekologi.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningens omfattning och tidsperiod: Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid.
Placeringsort tillsvidare: Placeringsort Kalmar. Eftersom Linnéuniversitetet finns i både Växjö och Kalmar kan resor mellan orterna förekomma.
Bakterier spelar en avgörande roll i havets biogeokemiska cykler, men molekylära detaljer om hur de påverkar omsättningen av specifika näringsämnen är till stor del okända. Detta doktorandprojekt kommer att undersöka ljusanvändningen genom proteorodopsiner hos marina bakterieplankton och deras roll i kolets kretslopp. Fokus kommer att ligga på att avkoda de genetiska grunderna för användning av monomerer och polymerer av ekologiskt viktiga komponenter av havets lösta organiska material (exv. Kolhydrater och protein) och hur detta påverkas av olika ljusförhållanden. Forskningsstrategin inkluderar fältstudier och laboratorieexperiment för att undersöka fotoheterotrofi-relaterade processer och gener som uttrycks olika i genomsekvenserade modellbakterier och i naturliga bakteriesamhällen. Analyserna kommer att involvera moderna tekniker inom mikrobiell ekologi och molekylärbiologi (t.ex. mätning av gen-och proteinuttryck).
Lokalt är forskningsprojektet kopplat till Linnéuniversitetets centrum för ekologi och evolution i mikrobiella modellsystem (EEMiS) och den starka forskningsmiljön ECOCHANGE, som omfattar expertis inom ekologi, evolution och mikrobiologi.
Högskoleförordningen anger att den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin egen utbildning. En anställd får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.
Grundläggande behörighet har den som:
I bedömningsprocessen kommer särskild vikt att läggas vid kandidatens motivation, potential att genomföra doktorandstudier samt bredden och sammansättningen av den sökandes examen. Viktiga personliga egenskaper är kreativitet, självständighet, uthållighet och organisatoriska färdigheter.
För mer information, vänligen kontakta:
Prof. Jarone Pinhassi (jarone.pinhassi@lnu.se), +46(0)70-2756318,
Biträdande prefekt Andreas Svensson (andreas.svensson@lnu.se), +46-(0)480-447319,
HR-partner Victoria Simonsson (victoria.simonsson@lnu.se), +46-(0)470-708081
Välkommen med din ansökan senast den 22 April, 2025.
Ansökan ska vara skriven på engelska och innehålla ett CV (med sökandens telefonnummer och e-post samt kontaktuppgifter innehållande telefonnummer och e-post till två referenspersoner), ett brev som beskriver den sökandes forskningsintressen, motivation och erfarenhet som är relevant för tjänsten, kopia på identitetshandling, dokumentation av examen och betyg samt eventuell annan dokumentation som den sökande vill visa upp.
Frågor gällande anställningsvillkor besvaras av HR-partner Victoria Simonsson, victoria.simonsson@lnu.se
Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.
Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Sökande uppmanas att till ansökan bilägga CV, personligt brev, ett exemplar av en relevant uppsats, betyg och intyg samt andra relevanta dokument. Sökanden uppmanas också att till sin ansökan bifoga ett förslag till avhandlingsplan inom aktuellt forskningsområde. Samtliga handlingar ska bifogas digitalt i ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 23.59 sista ansökningsdagen.
Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Linnéuniversitetet |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | Tills vidare |
Organisationsnummer | 2021006271 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Linnéuniversitetet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Kalmar. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linnéuniversitetet skickar du in din ansökan senast 2025-04-30.
Källa: Arbetsförmedlingen
Linnéuniversitetet söker en person till tjänsten som doktorand i Kalmar.
2025-05-06
Mer infoLinköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.
2025-05-13
Mer infoLunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lund.
2025-04-14
Mer info