Doktorand i datavetenskap med fokus på interaktionsdesign

Publiceringsdatum: 2023-01-23

Mälardalens universitet (MDU) växer och utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa. Med MDU:s vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, kan du göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan med andra - kollegor, studenter, näringsliv och offentlig sektor såväl nationellt som internationellt.

Hos oss läser närmare 20 000 studenter kurser och program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, teknik och skola samt kammarmusik och opera. Vår forskning bedrivs inom alla utbildningsområden och är internationellt framstående inom framtidens energi och inbyggda system. MDU finns i den expansiva tillväxtregionen Mälardalen med campus i Eskilstuna och Västerås.

På akademin för innovation, design och teknik läser våra studenter bland annat till datavetare, innovatörer, entreprenörer, illustratörer, kommunikatörer, nätverkstekniker och ingenjörer. Hos oss finns forskningsinriktningarna inbyggda system och innovation och produktrealisering. Vi har ett stort antal internationella samarbeten både inom forskning och utbildning, samt i samverkan och i strategiska avtal med företag, organisationer och myndigheter i regionen.Anställningsinformation

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 4 år

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2023-02-19

Stationeringsort: Västerås

Akademi/enhet/sektion: Akademin för innovation, design och teknik (IDT)

Arbetsuppgifter

Akademin för innovation, design och teknik (IDT) söker 1 doktorand i datavetenskap med fokus på interaktionsdesign. Anställningen innebär arbete inom forskningsprojektet PRE-fall inom forskningsspecialiseringen Medical- and health engineering (MHE).

Doktoranden förväntas arbeta med vedertagna metoder inom interaktionsdesign och vara drivande i bland annat utvecklandet av ett system för att upptäcka fallrisk och minska risken för fall hos personer i arbetsför ålder. Arbetet med prototyper för diagnos- och individanpassad träning/fysisk aktivitet sker iterativt och tillsammans med ett stort antal olika presumtiva användare. 

I projektet ingår såväl interna kontakter som externa mot projektets partners och under ett stort antal användartester. Doktoranden förväntas därför ha intresse för, och färdigheter inom, interaktionsdesign, samt kunna interagera effektivt med samarbetspartners inom industri och offentlig sektor, men även kollegor och intressenter.

Doktoranden förväntas ta initiativ, utveckla egna idéer och arbeta självständigt vid behov samt ta ansvar för arbetet. Därför måste den sökande ha hög samarbetsförmåga. Doktoranden måste kunna sprida och kommunicera vetenskapliga resultat och kunskaper muntligt såväl som skriftligt inom befintliga och nya nätverk. Detta inkluderar akademin, industrin och samhället i stort.

Forskningsresultaten kommer att presenteras vid projektmöten, konferenser och i peer-reviewed vetenskapliga tidskrifter.

Kvalifikationer

Bara den som ska antas eller redan har antagits till en forskarutbildning vid en högskola får anställas som doktorand. I övrigt hänvisas till Högskoleförordningen 5 kap (SFS 1993:100).

Den sökande ska ha en civilingenjörs- eller masterexamen i datavetenskap, informationsteknologi, interaktionsdesign eller motsvarande. 

Det är ett krav att doktoranden kan kommunicera mycket väl på svenska och engelska i så väl tal som i skrift. 

Projektets natur kräver att doktoranden har en god samarbetsförmåga och att denne arbetar strukturerat under prototypande, användartester och under analys av användartesterna.

Doktoranden måste också ha goda kommunikativa färdigheter för att kunna prata med försökspersoner som deltar i användartester och för att kunna analysera deras reaktioner. 

Doktoranden skall ha erfarenhet av att arbeta användarcentrerat vid utvecklande av prototyper och användargränssnitt. 

Då arbetet med användartester kommer att ske i Västerås med omnejd är det ett krav att doktoranden förlägger delar av sin arbetstid till arbete på Campus Västerås eller annan plats där tester kommer att ske. 

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Meriterande

  • Erfarenheter från och kunskap kring idrott/träning/fysiologi samt psykologi. 
  • Arbetslivserfarenhet från vård eller omsorg. 
  • Erfarenhet som idrottstränare/ledare eller coaching inom annat område. 
  • Tidigare arbete med stöttning av livsstilsförändring.

Ansökan

Gör din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan.

Den sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

Fackliga representanter:

Michaël Le Duc (SACO), tel: 021-10 14 02 

Susanne Meijer (OFR), tel: 021-10 14 89

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnMÄLARDALENS UNIVERSITET
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002916
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

MÄLARDALENS UNIVERSITET söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Västerås. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos MÄLARDALENS UNIVERSITET skickar du in din ansökan senast 2023-02-19.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i maskinvetenskaper med fokus på icke-avgas emissioner

Lunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lund.

2023-03-13

Mer info

Doktorand i nätanslutning av förnybara källor, med fokus på kraftelektronik

Uppsala Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Uppsala.

2023-03-01

Mer info

Doktorand i experimentell fysik med fokus på rymdfysik

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2023-02-02

Mer info