Doktorandtjänst i biologi med inriktning ekologi

Publiceringsdatum: 2023-11-15

Är du på jakt efter en karriär inom pedagogik? Positionen som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Detta är ett jobb på heltid där Sveriges Lantbruksuniversitet letar efter någon under 6 månader eller längre.

Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Uppsala som är tjänsteorten. Om du letar efter en spännande karriär inom doktorand-branschen, har Sveriges Lantbruksuniversitet just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Sveriges Lantbruksuniversitet letar efter erfaren doktorand som kan ansluta till deras team. Sista ansökningsdag är måndag den elfte december 2023.


Jobbannons

Institutionen för akvatiska resurser

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi söker nu en doktorand som kommer att arbeta med att utveckla nätverket av skyddade områden i Östersjön i ett föränderligt klimat. Du kommer att ingå i en vital forskningsmiljö som arbetar nära förvaltningen och samtidigt får du möjlighet att delta i internationella samarbeten.

Vid institutionen för akvatiska resurser bedriver vi miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid fyra huvudorter (Uppsala, Lysekil, Öregrund och Stockholm) samt fyra fältstationer. Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Besök oss gärna på: www.slu.se/institutioner/akvatiska-resurser/.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Utveckling av nätverket av skyddade områden i Östersjön i ett föränderligt klimat

Forskarutbildningsämne Biologi

Innehållsbeskrivning

Doktorandprojektet är en del av ett större forskningsprojekt om att optimera nätverket av skyddade områden i Östersjön för att stärka den biologiska mångfalden i ett föränderligt klimat. Klimatförändringar och mänskliga störningar har allt större effekter på den biologiska mångfalden i havet och de ekosystemtjänster vi är beroende av. En av de viktigaste åtgärderna för att förvalta dessa känsliga ekosystem är att inrätta nätverk av marina skyddade områden. Nya ambitiösa mål om att skydda stora delar av havsytan kräver sofistikerade metoder för att utveckla ekologiskt sammanhängande nätverk av skyddade områden i ett föränderligt klimat. Doktoranden kommer att kartlägga hur arters utbredning förändras i ett framtida klimat för att se hur väl det befintliga nätverket skyddar mot kommande miljöförändringar, samt identifiera områden där nätverket är svagt och ytterligare skydd kan behövas. Dessa analyser är viktiga för det framtida arbetet med grön infrastruktur, fysisk planering av verksamheter i kustzonen och för att rikta områdesskydd och habitatrestaureringsåtgärder till områden som är extra viktiga för den biologiska mångfalden men som idag saknar skydd.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad och driven person med en stark analytisk profil och god kommunikationsförmåga.  Sökande ska ha en masterexamen (eller motsvarande) inom biologi, ekologi, limnologi, marinekologi, miljövetenskap eller närliggande fält. Relevant erfarenhet och kompetens inom R (eller andra programmeringsspråk), GIS, och matematisk/statistisk modellering är mycket meriterande. Andra meriter som kommer att beaktas är dokumenterade erfarenheter av självständigt arbete, arbete i forskargrupper och kunskap om områdesskydd och erfarenhet av bevarandeekologiska analyser, Östersjön eller annan akvatisk ekologi. God förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på engelska är ett krav.

Placering:           

Uppsala

Försörjningsform

Anställning som doktorand (4 års utbildning)

Tillträde

1 februari 2024 (eller enligt överenskommelse).

Ansökan

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2023-12-11.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete, kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, två personliga referenser, kunskaper i engelska. Mer information om krav på engelska kunskaper finns på följande sida:

www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/nya-doktorander-sokes/krav-pa-engelskakunskaper/

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis, eller motsvarande, och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSveriges Lantbruksuniversitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002817
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Sveriges Lantbruksuniversitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Uppsala. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Sveriges Lantbruksuniversitet skickar du in din ansökan senast 2023-12-11.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i biologi med inriktning ekologi

Sveriges Lantbruksuniversitet söker en person till tjänsten som doktorand i Ekerö.

2024-02-23

Mer info

Doktorand, Biologi inriktning ekologi

Sveriges Lantbruksuniversitet söker en person till tjänsten som doktorand i Uppsala.

2024-02-23

Mer info

Doktorandtjänst i medicinsk vetenskap med inriktning mot logopedi

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Danderyd.

2024-02-07

Mer info