Doktorandtjänst i kemi med inriktning mot organisk kemi

Publiceringsdatum: 2022-09-06

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för kemi – https://www.

kemi.uu.se/bmc/forskning bedriver forskning och utbildning inom analytisk kemi, biokemi och organisk kemi. Institutionen är belägen vid Biomedicinskt Centrum i Uppsala där det finns goda möjligheter till samarbeten med forskargrupper inom biologi, farmaci, medicin och SciLifeLab samt tillgång till avancerad infrastruktur för experimentella och teoretiska studier. 

En doktorandtjänst finns tillgänglig vid professor Jan Streuffs laboratorier vid BMC.  Projektet behandlar utveckling av nya katalytiska bindningsaktiveringsreaktioner och deras tillämpning på vissa klasser av föreningar. 

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20% av arbetstiden. Den framgångsrika kandidaten förväntas aktivt engagera sig i alla aspekter av forskningen, uppgifterna kommer att omfatta syntes av reaktionsprekursorer och katalysatorer, reaktionsoptimering och tillämpning, analys och tolkning av resultaten, fullständig karakterisering av nya produkter, exakt dokumentation, samt rapportera resultaten regelbundet och planera framåt.

Kvalifikationskrav

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, motivation och självständighet, samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha de förmågor som krävs för att kunna tillgodogöra sig och utvecklas inom forskarutbildningen.

Önskvärt/meriterande i övrigt

Du bör ha en magisterexamen i organisk kemi eller motsvarande. Praktisk erfarenhet av NMR-spektroskopisk analys och arbete under inert gasatmosfär samt en stark bakgrund inom syntetisk organisk kemi kommer att betraktas som meriterande. Erfarenhet från forskning (till exempel B.Sc. och M.Sc. kandidatprojekt, akademiska praktikplatser och företagsforskning) kommer att ses som en stark merit. Förmågan till kritiskt och analytiskt tänkande är nödvändigheter och kommer att värderas vid urvalet av kandidater.

Doktorander engageras normalt för viss undervisning på grund- och avancerad nivå. Tidigare erfarenhet från undervisning/mentorskap, även från miljöer utanför skola/universitet, samt annan utåtriktad verksamhet kan därför vara meriterande.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i https://regler.uu.se/?languageId=3.

Om anställningen 

Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jan Streuff, jan.streuff@kemi.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober 2022, UFV-PA 2022/3215.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUppsala Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002932
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Uppsala Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Uppsala. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Uppsala Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-10-24.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i kemi med inriktning mot biogeokemi

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2022-10-27

Mer info

Doktorand inom Infrainformatik, med inriktning mot kvantitativ logistik

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2022-11-14

Mer info

Doktorand inom Infrainformatik med inriktning mot järnvägssystem

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2022-10-27

Mer info