Doktorand med inriktning på teknisk utveckling av e-hälsa

Publiceringsdatum: 2022-08-31

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

U-CARE vid Uppsala universitet söker en doktorand, med inriktning på teknisk utveckling av e- hälsa

Anställningen är placerad i forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa.

Forskargruppen är värd för det tvärvetenskapliga forskningsprogrammet U-CARE https://www.u-care.uu.se/. Inom U-CARE är vi bl.a. experter på att tillsammans med de forskningen berör utveckla, testa och utvärdera psykologiska e-hälsa interventioner för människor med kroppslig sjukdom och deras anhöriga. Vi har ett flertal internationella samarbeten och vår breda kompetens inom vetenskaplig metod uppmärksammades i den senaste utvärderingen av forskning vid Uppsala universitet. Vi har utvecklat en internetbaserad forsknings- och behandlingsplattform, U-CARE-portalen (Portalen), för att leverera internetadministrerade interventioner (t.ex. psykologiskt stöd och behandling) och stödja forskningsprocedurer såsom informerat samtycke, randomisering och insamling av data. Flera ’feasibility’ studier, pilot studier och kontrollerade studier med ansvariga forskare inom U-CARE samt andra forskargrupper genomförs på Portalen.

Med anledning av att digital teknik kan öka tillgängligheten till god och säker vård och behandling har vi påbörjat ett arbete med att vidareutveckla och förbättra Portalens funktionalitet och användarvänlighet. Den person vi söker kommer att tillsammans med systemutvecklare och forskare ingå i U-CAREs tekniska utvecklingsgrupp.

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter

Projektet kommer att ha en unik utgångspunkt i skärningspunkten mellan:

 • Hälsoinformatik och e-hälsa med fokus på att utveckla, testa och utvärdera internetadministrerade interventioner, samt
 • Informationssystem för klinisk forskning /Clinical research informatics (CRI), med focus på informationssystem för att stödja klinisk forskning. CRI kan definieras som tillämpning av metoder och modeller från informationsvetenskap och data- och systemvetenskap för att stödja den bredd av aktiviteter och processer som utgör klinisk forskning.

Observera att detta är en förkortad version av annonsen. För att se den fullständiga annonsen vänligen klicka på "Ansök här" eller se Uppsala universitets hemsida: https://uu.se/jobb/. 

Kvalifikationskrav

 • Utbildning på Mastersnivå i relevant disciplin t.ex, IT, informationsvetenskap, data- och systemvetenskap, hälsoinformatik
 • Kännedom om e-hälsa, hälsoinformatik och/eller informationsvetenskap
 • God kunskap om och praktisk erfarenhet av användarcentrerad design, systemutveckling (web/app), systemarkitektur och relaterade standarder
 • God kunskap om programmering i Dot Net, JavaScript, and/or Python
 • Kunskap om moderna forskningsmetoder samt insamling och analys av data (inklusive designvetenskap och kvalitativa forskningsmetoder)
 • Utmärkt förmåga att kommunicera muntligen och skriftligen på det engelska språket
 • Mycket god förmåga att arbeta självständigt och professionellt i grupp samt att kommunicera med kollegor från olika akademiska discipliner
 • Mycket god förmåga att ta initiativ, leverera i tid, hålla utlovade deadlines och se detaljer

För anställningen krävs att innehavaren är antagen till forskarutbildning. Information om antagning erhålls via:

http://www2.medfarm.uu.se/utbildning/forskarniva/ och https://www.uu.se/utbildning/utbildningar/ forskarutbildning/.

Önskvärt/meriterande i övrigt

 • Erfarenhet av samarbete med kliniska forskare, forskning som inkluderar människor, insamling och hantering av hälsorelaterade data
 • Erfarenhet av att arbeta med innovativ teknik och kunskap om aktuella trender inom e-hälsa/digital hälsa och hantering av hälsorelaterade data
 • Framtidsorienterat och visionärt tankesätt, drivkraft och passion för implementering av e-hälsa
 • Erfarenhet av vetenskaplig publicering

Ansökningsförfarande

Ansökan bör vara skriven på engelska och innehålla Curriculum Vitae, mastersuppsats, publikationer, personligt brev (maximum två sidor) med en kort beskrivning av dig själv, dina erfarenheter och dina forskningsintressen samt kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i https://regler.uu.se/?languageId=3.

Om anställningen 

Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde 2022-11-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Programsamordnare för U-CARE, professor Louise von Essen (louise-von.essen@kbh.uu.se) eller handledare, Universitetslektor, docent Maria Hägglund (maria.hagglund@kbh.uu.se) och Forskare, PhD Mudassir Mustafa, Mudassir. mustafa@kbh.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2022, UFV-PA 2022/3090.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUppsala Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002932
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Uppsala Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Uppsala. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Uppsala Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-09-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i datavetenskap med fokus på AI-stödd IoT-säkerhet

Blekinge Tekniska Högskola söker en person till tjänsten som doktorand i Karlskrona.

2022-11-02

Mer info

Doktorand inom cybersäkerhet med fokus på modellering av attackstrategier

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2022-11-10

Mer info

Doktorand i datavetenskap med inriktning spelteknik/spelanalys

Blekinge Tekniska Högskola söker en person till tjänsten som doktorand i Karlskrona.

2022-10-12

Mer info