Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot cellbiologi

Publiceringsdatum: 2022-11-18

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för integrativ medicinsk biologi utlyser nu en doktorandanställning.

Anställningen är en visstidsanställning och omfattar heltid med start 2023-01-01 eller enligt överenskommelse.

Beskrivning av doktorandprojektet

Varje år är det tusentals patienter som är i behov av käkbensregeneration på grund av en rad olika sjukdomar och tillstånd. En alternativ metod för käkbensrekonstruktion, i stället för autologa bentransplantat, är lämpliga biomaterial som lockar till sig kroppens egna stamceller för att bygga upp ben. I detta doktorandprojekt kommer ett nytt framtaget biomaterial med antibakteriella egenskaper utvärderas genom experimentella studier i olika in vitro 3D modellsystem. Under senare delen av projektet kommer de skapade 3D-modellerna utvärderas i olika in vivo modeller för överlevnaden av transplantaten i en funktionell miljö.

Kvalifikationer

Grundläggande behörighet har den som avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng (hp), varav 60 hp på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har:

  • Nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning eller motsvarande utbildning och/eller yrkeserfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet.
  • Goda färdigheter i både talad och skriftlig engelska. Bedömning av dessa färdigheter görs genom att den avsedda sökande presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av institutionen utsedd bedömningsgrupp.

Övriga kvalifikationer och meriterande

För genomförande av doktorandprojektet krävs att den sökande har en svensk tandläkarexamen alternativt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper inom eller utom landet. Den sökande ska därtill i sin högskoleutbildning, och/eller på annat likvärdigt sätt, ha uppnått grundläggande teoretiska kunskaper inom biomedicin eller motsvarande samt ha god erfarenhet av laborativt arbete och metodutveckling. Praktisk erfarenhet av forskning på djurmodeller och vävnadshantering i laborativ miljö är starkt meriterande liksom erfarenhet av arbete med cellodling, bakterieodling, immunohistokemi och andra biokemiska analysmetoder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och den sökandes förmåga att samverka inom en forskargrupp.

Anställning

Målet med anställningen som doktorand är att den ska resultera i en doktorsexamen. I detta ingår deltagande i forskning, seminarier och kurser. Enligt Högskoleförordningen (12 kap, 2§) kan beslutet om anställning inte överklagas. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år på heltid med start 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Löneplacering sker enligt gällande lönestege för doktorandanställning.

Ansökan

Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska och bifogade dokument ska vara i Word eller pdf-format. Ansökan ska registreras via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2022-12-09. En fullständig ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev med kort beskrivning av dina forskningsintressen och en motivering till varför du söker, samt din kontaktinformation.
  • En meritförteckning (CV).
  • Styrkta betygskopior, examensbevis, samt dokumentation över avslutade akademiska kurser.
  • Kontaktinformation för två tillfrågade kontaktpersoner.

Övrigt och kontakt

För närmare upplysningar kontakta Universitetslektor Peyman Kelk, peyman.kelk@umu.se

Du som antas till utbildning på forskarnivå vid Medicinska fakulteten ingår i det fakultetsgemensamma forskarutbildningsprogrammet. Programmet omfattar 25 hp och erbjuds i två studietakter: 25 hp över 8 terminer (totalt 4 år) respektive över 12 terminer (totalt 6 år), med programstart varje höst- och vårtermin. Mer information om programmet går att finna på fakultetens hemsida för utbildning på forskarnivå – Utbildning på forskarnivå - handbok (umu.se)

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnUmeå Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002874
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Umeå Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Umeå. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Umeå Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-12-09.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot Oral mikrobiologi

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2023-01-13

Mer info

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot arbetsterapi

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2023-01-17

Mer info

Doktorand i biomedicinsk teknik med inriktning mot akustik och mikrofluidik

Lunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lund.

2023-01-17

Mer info