Doktorand i informatik med inriktning mot interaktionsdesign (licentiat)

Publiceringsdatum: 2022-09-20

Välkommen till Linnéuniversitetet! Vi möter dagens och morgondagens samhällsutmaningar i en öppen, nyfiken och kreativ miljö. Genom att aktivt låta kunskap från olika ämnen, områden och kulturer mötas, öppnar vi upp för nya idéer och skapar nya perspektiv för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Människor växer här.

Fakulteten för teknik strävar efter att se till att Linnéuniversitetets vision genomsyrar alla aktiviteter, med inriktning mot nyckelorden attraktiv kunskapsmiljö, framstående forskning, social drivkraft och globala värden. Fakulteten för teknik har en bred verksamhet som spänner över nio olika institutioner genom vilka Linnéuniversitetet tillhandahåller utbildning och bedriver forskning.

Institutionen för informatik där denna tjänst kommer att vara placerad, har cirka 35 anställda, bedriver forskning och utbildning i Kalmar och Växjö inom digital affärsutveckling, information management, interaktionsdesign, eHälsa och systemtänkande.

Antas i: Data- och informationsvetenskap

Anställningsform: 100% anställning som doktorand till Licentiatexamen, med möjlighet till förlängning till full doktorsexamen. Anställning som doktorand till licentiatexamen är tidsbegränsad enl HF kap 5 §7. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under två år. Om anställningen förlängs till doktorsexamen motsvarar anställningstiden utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år.

Placeringsort tillsvidare: Växjö/Kalmar

Start: Höstterminen 2022 eller enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning

Ett alltid aktuellt fokus inom informatik är hur digitalisering påverkar människor, organisationer och samhälle, och i detta sammanhang också samspelet mellan dessa faktorer och hur detta bidrar till ökat deltagande och jämlikhet i samhället. För denna position är metoder och tekniker relaterade till designtänkande av särskilt intresse. Designtänkande är ett tillvägagångssätt som nyttjar designerns metoder och tekniker för att, på ett innovativt sätt, integrera människors behov, teknikens möjligheter och kraven för affärsframgång. Mot bakgrund av de hållbarhetsmål som definieras i Agenda 2030 kommer forskningen att fokusera på hur digital teknik kan användas för att stödja hälsa och välbefinnande genom användning av interaktiv teknik. Forskarutbildning i informatik ingår i forskarutbildningsämnet data- och informationsvetenskap.

Högskoleförordningen anger att den som är anställd som doktorand främst ska ägna sig åt sin forskarutbildning. En anställd får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.

Låter det intressant? Läs hela annonsen och vad som krävs för att söka tjänsten hos oss, sista ansökningsdag 31 oktober! www.lnu.se 

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Sökande uppmanas att till ansökan bilägga CV, personligt brev, ett exemplar av en relevant uppsats, betyg och intyg samt andra relevanta dokument. Sökanden uppmanas också att till sin ansökan bifoga ett förslag till avhandlingsplan inom aktuellt forskningsområde. Samtliga handlingar ska bifogas digitalt i ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinnéuniversitetet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021006271
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linnéuniversitetet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i ospecificerad arbetsort. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linnéuniversitetet skickar du in din ansökan senast 2022-10-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand inom Infrainformatik med inriktning mot järnvägssystem

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2022-10-27

Mer info

Doktorand inom Infrainformatik, med inriktning mot kvantitativ logistik

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2022-11-14

Mer info

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot cellbiologi

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2022-11-18

Mer info