Doktorand i teknikens didaktik

Publiceringsdatum: 2023-11-14

Letar du efter möjligheter att arbeta inom pedagogik? Ett spännande jobb som doktorand hos Linköpings Universitet väntar på dig - varför inte söka idag? Linköpings Universitet söker någon som vill arbeta heltid under 6 månader eller längre. Kanske är det du?

Denna position är tillgänglig i Norrköping. Företaget Linköpings Universitet erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som doktorand har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Låt Linköpings Universitet hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som doktorand! Ansök seast tisdag den femte december 2023.


Jobbannons

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu minst en doktorand inom teknikens didaktik.

Dina arbetsuppgifter

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Denna doktorandanställning kommer att ha speciellt fokus på hur teknikundervisningen i skolan kan bidra till att utveckla kunskaper och färdigheter som är nödvändiga i vardagen och i kommande yrkesliv, specifikt i relation till artificiell intelligens (s.k. AI literacy).

Din arbetsplats

Anställningen placeras vid avdelningen för Lärande, estetik, naturvetenskap (LEN) på IBL, Campus Norrköping. Läs mer om vår verksamhet här.

LEN bedriver utbildning och forskning inom det utbildningsvetenskapliga området. Grundutbildningen vid avdelningen riktar sig främst mot utbildningsinstitutioner för yngre barn – framför allt förskola, fritidshem och förskoleklass till år tre. LEN bedriver även undervisning mot högstadiet och gymnasiet, samt science center. Den forskningsmiljö som projektet kan knytas till heter Teknik, naturvetenskap och didaktik (TekNaD). Läs mer om forskningen vid TekNaD här.

Forskarutbildningen i teknikens didaktik ingår i en nyinrättad forskarskola i ämnesdidaktik vid Linköpings universitet. Som doktorand kommer du alltså att ingå i ett bredare ämnesdidaktiskt forskningssammanhang, och läsa vissa kurser tillsammans med doktorander som går andra forskarutbildningar vid Linköpings universitet, i Linköping och Norrköping.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet har den som har

  • Lärarexamen, varav kurser motsvarande 30 hp i ett för det teknikdidaktiska forskningsfältet relevant ämne inklusive ett examensarbete om minst 15 hp på avancerad nivå.
  • Minst 90 högskolepoäng i ett för det teknikdidaktiska forskningsfältet relevant ämne inklusive ett examensarbete om minst 15 hp på avancerad nivå.

Vidare bör den sökande ha god språkfärdighet i engelska i tal och skrift.

De sökande kommer att bedömas utifrån förmågan att tillgodogöra sig forskarutbildningen, i första hand såsom detta visats i inlämnade underlag. Vid urvalet beaktas studieresultat som visar kreativitet, förmåga till självständigt omdöme och kritisk analys samt god skrivförmåga. De mest meriterade sökandena kommer att genomföra skrivprov på svenska och engelska och kallas till intervju.

En avsiktsförklaring om max tre A4-sidor ska bifogas ansökan. Avsiktsförklaringen ska innehålla en reflektion över de frågor som den sökande anser intressanta och relevanta att forska om.

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde 1 februari 2024.

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 5 december 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Norrköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2023-12-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i naturvetenskapernas eller teknikens didaktik

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2024-02-01

Mer info

Doktorand i pedagogik med inriktning didaktik och yrkesutbildning

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2024-02-09

Mer info

Doktorand i pedagogiskt arbete - Språk och lärande i so-undervisningen

HÖGSKOLAN KRISTIANSTAD söker en person till tjänsten som doktorand i Kristianstad.

2024-02-19

Mer info