Doktorand inom infrainformatik med fokus räddningssystem

Publiceringsdatum: 2023-10-26

Är du på jakt efter en karriär inom pedagogik? Ett spännande jobb som doktorand hos Linköpings Universitet väntar på dig - varför inte söka idag? Linköpings Universitet söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst 6 månader eller längre. Kolla in deras jobbannons för mer information.

Norrköping är platsen där detta jobb har sin tjänsteort. Om du tycker att det låter intressant att börja jobba hos Linköpings Universitet i rollen som doktorand så har de just nu en ledig tjänst som skulle kunna vara en perfekt match för dig! Linköpings Universitet letar efter erfaren doktorand som kan ansluta till deras team. Sista ansökningsdag är torsdag den trettionde november 2023.


Jobbannons

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en doktorand inom Infrainformatik med fokus räddningssystem.

Dina arbetsuppgifter

Frivillighet och nya resurser är ett område på snabb frammarsch i Sverige och världen, inte minst när det gäller räddningsinsatser och krishantering. Du kommer att vara kopplad till Centrum för forskning inom respons- och räddningssystem (CARER), en tvärvetenskaplig centrumbildning vid LiU (https://liu.se/forskning/carer). Det specifika området för den utlysta tjänsten handlar om att använda semi-professionella och/eller frivilliga som förstainsatsaktörer på skadeplats med fokus på verksamhetsutveckling, träning, systemutveckling, design och utvärdering av IT-stöd för frivilliga.

Du ges viss flexibilitet att själv utforma det specifika doktorandprojektet och förväntas samtidigt samarbeta med andra forskare vid institutionen och inom CARER. Forskning utförs också ofta i samarbete med Katastrofmedicinskt Centrum (KMC). Du kan ha en bakgrund inom t ex systemutveckling, informationssystem, verksamhetsutveckling, kognitionsvetenskap/människa-dator-interaktion eller datavetenskap. Tjänsten kan ha en kvalitativ eller kvantitativ ansats eller en kombination av de två. Kunskap om båda ansatserna ses därför som meriterande.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Din arbetsplats

Du kommer tillhöra Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN) som bland annat är känd för sin verksamhet inom logistik, visualisering och organisk elektronik. Vi förenar akademisk höjd med fruktbar samverkan med det omgivande samhället. Anställningen tillhör avdelningen Kommunikations- och transportsystem (KTS) som är en av Nordens största miljöer för forskning och utbildning inom transportområdet. Verksamheten bedrivs inom enheterna Trafiksystem, Kvantitativ logistik, Järnväg och kollektivtrafik, Mobil telekommunikation, Bygglogistik och Byggteknik. Forskningen är huvudsakligen externfinansierad och utförs i nära samverkan med industri, myndigheter och samhälle. Inom grundutbildningen har vi ansvar för sex utbildningsprogram. 

Inom enheten Kvantitativ Logistik använder vi ett systemanalytiskt perspektiv och en ingenjörsmässig metodik för att analysera, planera, modellera och simulera logistikproblem och andra resursfördelningsproblem inom både industri och samhälle. Vår forskning är oftast tillämpad och vi forskar tillsammans med externa avnämare och finansiärer. Inom grundutbildningen ansvarar vi för ett stort antal kurser inom logistikområdet, exempelvis supply chain management, transportlogistik, citylogistik, produktionsekonomi och optimering, men vi har även kurser inom flygtrafik och planering av räddningssystem.

Dina kvalifikationer

Du har examen på magisternivå (alt. Civ ing) i t ex systemvetenskap, kognitionsvetenskap, eller datavetenskap, eller avslutat kurser på avancerad nivå omfattande minst 60 högskolepoäng, varav minst 30 hp är uppsats/examensarbete. Alternativt har du fått väsentligen motsvarande kunskap på ett annat sätt.

Du kommer samverka i projekt med forskare som arbetar med bl a verksamhetsutveckling, optimering och simulering (uppgiftsallokering och nyttoberäkningar runt frivilliga). Kunskap om domänen räddningssystem, krishantering och katastrofmedicin är meriterande men ej nödvändig.

Du förväntas ha mycket goda färdigheter vad gäller att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på engelska. Förmåga att kunna läsa och förstå svenska är också nödvändigt. 

Vi söker dig som är initiativtagande, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och själv driver dina processer vidare med stor uthållighet för att uppnå resultat. Vi ser även att du har god samarbetsförmåga där du är lyhörd till din omgivning och kommunicerar väl.

Du är en problemlösare och arbetar bra med komplexa frågor, förstår komplicerade skriftliga underlag och producerar själv dokument av hög kvalitet. Vidare har du en god förståelse för numeriska underlag och löser numeriska uppgifter snabbt och lätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde februari 2024 eller enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 30 november 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Norrköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2023-11-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand inom ett gemensamt KTH-KI doktorandprogram i Medicinsk Teknik

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-02-08

Mer info

Doktorander inom kommunikationsmedveten planering för multiagent styrsystem

Kungliga Tekniska Högskolan söker två personer till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-02-08

Mer info

Doktorand inom balansering av elsystem med mycket förnybar elproduktion

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-02-08

Mer info