Doktorand inom Infrainformatik, med inriktning mot kvantitativ logistik

Publiceringsdatum: 2022-11-14

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vid Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN), Campus Norrköping, bedriver vi utbildning och forskning inom fysik och elektroteknik, kommunikations- och transportsystem samt medie- och informationsteknik. Institutionen är bland annat känd för sin verksamhet inom logistik, visualisering och organisk elektronik. Vi förenar akademisk höjd med fruktbar samverkan med det omgivande samhället.

Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/itn

Vi söker nu en doktorand inom Infrainformatik, med inriktning mot kvantitativ logistik

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom AEAR-gruppen i projektet relaterat till flygtrafik och sjöfartsledning, närmare bestämt optimering av personalplaneringsprocesserna vid flygtrafik- och fartygstrafikledningscentralerna.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Din arbetsplats

Du kommer att arbeta på AEAR-gruppen som tillhör avdelningen KTS (Kommunikation och transportsystem) som bedriver forskning, grund- och forskarutbildning inom infrainformatik. Läs mer här Kommunikations- och transportsystem (KTS) - Linköpings universitet (liu.se)

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå i datavetenskap, matematik eller teknik, eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå i motsvarande områden eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Du förväntas visa dokumenterad erfarenhet i programmering, inneha grundläggande kunskaper i tillämpad optimering, statistik samt god analytisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde

Januari 2023 eller enligt överenskommelse. 

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 5 december 2022. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Norrköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-12-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i fysik med inriktning mot kärnfysik

Lunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lund.

2023-01-24

Mer info

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot Oral mikrobiologi

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2023-01-13

Mer info

Doktorandtjänst i kemiteknik med inriktning mot katalytiska material

Lunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lund.

2023-01-23

Mer info