Doktorand inom diagnostisk radiologi

Publiceringsdatum: 2023-09-28

Letar du efter anställning inom pedagogik? Letar du efter en chans att arbeta som doktorand på Lunds Universitet? Nu är det möjligt. Lunds Universitet söker en medarbetare på heltid som vill arbeta 6 månader eller längre. Kan det vara du?

Malmö är platsen där denna position är ledig. Om du letar efter en spännande karriär inom doktorand-branschen, har Lunds Universitet just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Sök jobbet som doktorand hos Lunds Universitet och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast torsdag den tjugosjätte oktober 2023.


Jobbannons

Beskrivning av arbetsplatsen

På avdelningen för diagnostisk radiologi, Institutionen för Translationell medicin, bedrivs forskning relaterat till klinisk bilddiagnostik.

LUCI (Lund University breast Cancer Imaging) är en tvärvetenskaplig forskargrupp som bedriver forskning som huvudsakligen inriktar sig på innovativa kliniska avbildningsmetoder inom bröstcancerdiagnostik med ett särskilt fokus på screening och artificiell intelligens. Avdelningen, samt LUCI, leds av prof. Sophia Zackrisson och består av såväl forskare som teknisk personal. Mer information finns https://www.luci.lu.se/en/

Vår forskargrupp är pionjärer inom mekanisk avbildning (Mechanical Imaging – MI) av bröst, en metod där spänning (reaktivt tryck) på den komprimerade bröstytan mäts under en mammografiundersökning - bröströntgen.

Arbetsuppgifter

Doktorandens uppgift kommer att vara att kombinera spjutspetsforskning i form av realistiska datorsimuleringar med användandet av unika kliniska data och att förbereda, skriva och publicera vetenskapliga artiklar baserade på resultaten. Doktoranden kommer att utveckla, validera och använda en ny generation av digitala, deformerbara multimodalitetsfantom, och använda dem för att karaktärisera hur MI i kombination med mammografibildtagning. Detta innefattar modellering och programmering i olika mjukvarumiljöer, så väl som praktiska experiment och mätningar i laboratorie- och klinikmiljö..

Övriga kvalifikationer

Andra krav för anställningen är:

  • Examen på avancerad nivå (MSc eller motsvarande) inom biomedicinsk teknik, sjukhusfysik eller annat relevant ämne inom fysik, ingenjörsvetenskap eller datorvetenskap
  • Kunskaper inom modellering med finita elementmetoden för biomekaniska applikationer och användning av relevant programvara
  • Goda programmeringskunskaper
  • En välutvecklad förmåga att presentera avancerade ämnen verbalt och i skrift.
  • Goda kunskaper i engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. För anställningen krävs att du är kommunikativ, noggrann, nyfiken och engagerad i ämnet.

Meriterande för anställningen är:

  • Teoretisk och praktisk erfarenhet av mjukvävnadsmekanik
  • Teoretisk och praktisk erfarenhet av medicinteknik
  • Specifika färdigheter i relevanta programspråk och programvara, t.ex. Matlab och Python
  • Goda kunskaper i svenska

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrunder

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Anställningen är tidsbegränsad fyra år enligt HF 5 kap 7 och avser heltid. Startdatum är 2024-01-31 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan

Ansökan till tjänsten sker genom universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna och varför du är intresserad av tjänsten. Ansökan behöver även innehålla ett CV, kontaktuppgifter till två referenser, examensbevis (inklusive betygsavskrift) och andra dokument som du vill ska beaktas (t.ex. rekommendationsbrev).

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLunds Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003211
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Lunds Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Malmö. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Lunds Universitet skickar du in din ansökan senast 2023-10-26.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand inom kraftelektronik

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2023-11-09

Mer info

Doktorand inom spårfordonsteknik, fokus på tillståndsövervakning

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2023-11-09

Mer info

Doktorand inom maskininlärning för icke-Newtonsk turbulens

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2023-11-09

Mer info