Doktorand i Industriell Ekonomi

Publiceringsdatum: 2023-09-29

Är du på jakt efter en karriär inom pedagogik? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Lunds Universitet genom att arbeta som doktorand. Lunds Universitet söker en medarbetare på heltid som vill arbeta 6 månader eller längre. Kan det vara du?

Denna tjänst finns tillgänglig i Lund som är tjänsteorten. Om du är intresserad av en karriär inom doktorand, ta en titt på den lediga tjänsten som Lunds Universitet erbjuder för att se om det är en matchning. Sök jobbet som doktorand hos Lunds Universitet och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast fredag den tjugonde oktober 2023.


Jobbannons

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Doktoranden kommer att vara anställd vid Avdelningen för Teknisk Logistik.

Vi är 17 medarbetare. Här undervisar och forskar vi inom området logistik och supply chain management. Vår forskning behandlar olika aspekter av strategi, utformning, planering och styrning, mätning och utveckling av försörjningskedjor. Aktuella forskningsområden inkluderar globala och hållbara försörjningskedjor, digitalisering, process- och verksamhetsutveckling, inköp och leverantörsutveckling samt handelslogistik och automationsteknologi för materialhantering. Doktoranden kommer att verka inom områdena digitalisering och hållbarhet inom försörjningskedjor för livsmedel, med koppling till cirkulär ekonomi och Industri 5.0.  

https://www.tlog.lth.se/forskning/

Ämnesbeskrivning

Industriell ekonomi är ett tekniskt-ekonomiskt ämne som behandlar utformning, strategi, planering och styrning, utveckling och ekonomisk bedömning av industriella verksamheter. Ämnet är därmed i sig tvärvetenskapligt och täcker industriekonomiska frågeställningar av såväl strategisk som operativ natur inom alla verksamhetstyper. I detta projekt är den speciella inriktningen digitalisering av hållbara försörjningskedjor för livsmedel.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna ingår det även medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Arbetet som doktorand i detta projekt innebär att delta i forskning kring digitalisering av hållbara försörjningskedjor för livsmedel. Forskningen kommer att ske under ledning av doktor Sandeep Jagtap, professor Andreas Norrman och doktor Louise Bildsten. Doktoranden kommer att vara del av en mindre forskningsgrupp med fokus på digitalisering och hållbara försörjningskedjor.

Du kommer att arbeta i projektet 'Revolutionizing Food Production: Synergizing Industry 5.0 and Carbon Neutrality for a Sustainable Tomorrow.' som utforskar hur "cirkulär ekonomi" tillämpas inom livsmedelsindustrin i linje med principerna för Industri 5.0.

Forskningsmetodiken bygger på teorier och metoder för livscykelanalys (LCA). Forskningsprojektet kommer att genomföras i nära samarbete med livsmedelsproducenter som tagit en ledande roll i digitaltransformation for hållbarhet.

Forskningsprojektet kommer att genomföras i nära samarbete med handelsföretag som tagit en ledande roll inom denna transformation. För att förstå möjligheter och utmaningar med transformationen inkluderas även ett stort antal berörda aktörer i det omgivande samhället. Projektet kombinerar olika vetenskapliga metoder såväl kvalitativa som kvantitativa.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har 

 • avlagt examen på avancerad nivå eller 
 • fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, med innehåll som är relevant för forskarutbildningen eller
 • på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för Industriell ekonomi uppfyller den som:

 • har minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för fokusområdet. 

Övriga krav

 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Bedömningsgrunder

Urval till utbildning på forskarnivå sker efter bedömd förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Bedömningen av förmågan sker främst utifrån studieresultaten på grundnivå och avancerad nivå. Följande beaktas:

 • Kunskaper och färdigheter relevanta för avhandlingsarbetet och utbildningsämnet.
 • Bedömd förmåga till självständigt arbete och förmåga att formulera och angripa vetenskapliga problem.
 • Förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation.
 • Övriga erfarenheter relevanta för utbildningen på forskarnivå, t ex yrkeserfarenhet.

Övriga meriter

 • Universitetsutbildning inom Industriell ekonomi, Maskinteknik eller motsvarande, med specialisering inom logistik, Supply chain management eller Production Management 
 • Erfarenhet av och/eller utbildning inom logistik, cirkulär ekonomi och/eller livsmedelstillverkning
 • Erfarenhet av och/eller utbildning inom LCA (SimaPro, GaBi), tvärvetenskaplig forskning och kvalitativa forskningsmetoder (t.ex. fallstudier) 

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms ha den förmåga som behövs för att klara forskarutbildningen.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitets webbplats om att https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss. 

För annonsen i sin helhet vänligen se: https://lu.varbi.com/what:job/jobID:662271/?lang=se

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLunds Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003211
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Lunds Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Lund. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Lunds Universitet skickar du in din ansökan senast 2023-10-20.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand (1-2 st.) vid avdelningen Molekylär Ytfysik och Nanovetenskap

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2023-11-16

Mer info

Upp till 6 doktorandplatser till forskarutbildningen i nationalekonomi

Göteborgs Universitet söker sex personer till tjänsten som doktorand i Göteborg.

2023-11-07

Mer info

Doktorand i Industriell teknik

Uppsala Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Uppsala.

2023-09-29

Mer info