Doktorand i industriell marknadsföring

Publiceringsdatum: 2022-09-12

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.

Forskningsämnet industriell marknadsföring har en viktig roll i universitetets alla ekonomutbildningar samt i civilingenjörsutbildningen industriell ekonomi. Under de närmaste åren har vi också ett spännande arbete framför oss då vi ska utveckla flera nya kurser. I forskningen arbetar vi för närvarande med projekt inom besöksnäringen och datacenterindustrin, och vi jobbar hela tiden med att ta fram nya projektidéer. Läs gärna mer om ämnet på vår webbplats!

Vi verkar i en internationell miljö där medarbetare och studenter från olika länder möts. Som anställd på LTU har du goda möjligheter att utvecklas vidare och du har också tillgång till bra förmåner som du kan läsa mer om här. För att långsiktigt stödja vår forskning söker vi nu en doktorand som vill arbeta med kreativ och analytisk problemlösning, ofta i samverkan med organisationer och företag.

Ämnesbeskrivning

Industriell marknadsföring omfattar aktiviteter och processer för att skapa, kommunicera och leverera värde till kunder och andra intressenter. Detta inkluderar marknadsföring mellan organisationer och deras kunder med avseende på varor, tjänster och information. Marknadsföring över internationella gränser och i digitala kanaler är områden av särskild vikt för ämnet, liksom tjänstemarknadsföring, turism och varumärkesbyggande.

Arbetsuppgifter

En doktorandtjänst innebär både teoretiskt och praktiskt arbete. Som forskare arbetar du som en neutral part i många sammanhang vilket ger en fantastisk möjlighet att lära sig att driva långsiktiga och utmanande projekt, från problemformulering till slutrapportering. Doktoranden tränas i vetenskapligt arbete i form av publicering av vetenskapliga artiklar i tidskrifter och vid internationella konferenser. En doktorand läser även kurser på forskarnivå, såväl generella kurser i bland annat vetenskaplig metod och projektledning som kurser inom forskningsämnet marknadsföring. Dessutom får du möjlighet att prova på lärarrollen genom att undervisa i några av de kurser som ges vid ekonomprogrammen eller industriell ekonomi. Du kommer att ingå i en grupp av forskare, lärare och doktorander inom industriell marknadsföring.

För ytterligare information om doktorandutbildningen, se den allmänna studieplanen för industriell marknadsföring.

Kompetens och erfarenhet

Grundläggande behörighet för studier på forskarnivå innebär avlagd examen på avancerad nivå med fullgjorda kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå. Alternativt har motsvarande kunskaper på något annat sätt förvärvats inom eller utom landet. Utöver kravet på grundläggande behörighet krävs kunskap inom företagsekonomi eller industriell ekonomi med inriktning mot marknadsföring eller angränsande ämne.

Den sökande ska vara noggrann, analytisk, och ha god kommunikationsförmåga. Det är viktigt att du kan samarbeta i ett team men även arbeta självständigt. Vetenskaplig publicering och presentationer sker på engelska varför den sökande ska kunna uttrycka sig flytande på engelska både skriftligt och muntligt. Att undervisa på engelska kan också ingå i arbetsuppgifterna. Det är även önskvärt att du behärskar svenska flytande i tal och skrift så att du kan undervisa i kurser som ges på svenska.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med vetenskaplig publicering och/eller undervisning är meriterande. Arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, försäljning, inköp, projektledning etc. är också meriterande.

Information

Anställning som doktorand är på heltid och tidsbegränsad på fyra år. Undervisning och annan institutionstjänstgöring kan tillkomma med upp till 20 % av heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad vid Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle på universitetsområdet i Luleå.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta professor tillika ämnesföreträdare Maria Ek Styvén, 0920-491501, maria.styven@ltu.se.

Fackliga företrädare:SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529, kjell.johansson@ltu.se, OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792, lars.frisk@ltu.se

Ansökan

Du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev och CV/meritförteckning, kopior av verifierade examensbevis samt övriga relevanta bilagor. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Lämna kontaktuppgifter till minst två referenspersoner i din ansökan.

Referensnummer: 3474-2022

Sista ansökningsdag: 10 oktober 2022

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLuleå Tekniska Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021002841
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Luleå Tekniska Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Luleå. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Luleå Tekniska Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-10-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i Industriell marknadsföring

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2022-09-22

Mer info

Doktorand inom Design

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2022-11-21

Mer info

Doktorand i mjukvaruutveckling för maskininlärning inom WASP

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2022-11-21

Mer info