Doktorand inom Tillämpad Fysik

Publiceringsdatum: 2023-11-16

Letar du efter möjligheter att arbeta inom pedagogik? Letar du efter en chans att arbeta som doktorand på Linköpings Universitet? Nu är det möjligt. Intresserade sökes för heltid-jobb hos Linköpings Universitet - är du intresserad? De letar efter någon som vill jobba 6 månader eller längre.

Denna tjänst finns tillgänglig i Linköping som är tjänsteorten. Linköpings Universitet söker för närvarande efter en person att anställa inom doktorand-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Söker du efter en spännande karriär som doktorand? Sök jobbet hos Linköpings Universitet senast torsdag den sjunde december 2023 och bli en del av deras team.


Jobbannons

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en doktorand inom Tillämpad Fysik vid Laboratoriet för Molekylära Material.

Dina arbetsuppgifter

Bioprintning är en relativt ny teknik inspirerad av mer konventionell additiv tillverkning men anpassad för att skriva ut levande celler i tredimensionella strukturer. Cellerna kapslas vanligen in i vattenrika hydrogeler som fungerar som ett stödmaterial för cellerna under och efter printningsprocessen. Vi använder bioprinting för att tillverka vävnads- och sjukdomsmodeller för forskning och läkemedelsutveckling. Det specifika forskningsprojektet syftar till att utveckla och studera en ny typ av bioprintningsmetodik för att kunna tillverka och processa cell-innehållande hydrogelfilament samt blodkärlsliknande tubulära strukturer för avancerad 3D cellodling, tissue engineering och utveckling av cancermodeller.  

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Din arbetsplats

Du kommer att arbeta vid Laboratoriet för Molekylära Material, en enhet vid Avdelningen för Biofysik och Bioteknik, Institutionen för Fysik, Kemi och Biologi. Inom avdelningen bedrivs forskning samt grundutbildning och forskarutbildning inom områden relaterat till kemisk och teknisk biologi, biofysik samt tillämpad fysik.

Dina kvalifikationer

Du har en MSc-examen i Experimentell och Medicinsk Biovetenskap på minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 poäng avancerade kurser relaterade till Tissue Engineering and Regenerative Medicine. Alternativt har du förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper på annat sätt. Du bör ha erfarenhet av tekniker som ELISA, Western Blotting, enzymkinetiska mätningar, proteinrening och kvantifiering, plasmidpreparation, kloning, PCR, qPCR, odling av endoteliala, primära epiteliala och flera andra celltyper med olika metoder och biomaterial, transfektion, transduktion, immunfärgningar och konfokalmikroskopi. Kandidaten måste ha erfarenhet av 3D-cellodling, design och syntes av hydrogeler samt reologi.

Du ska kunna arbeta målinriktat, både självständigt och i ett team med forskare och doktorander med olika bakgrunder. Du ska kunna kommunicera flytande på engelska och kunna presentera och diskutera komplexa vetenskapliga data i både skriftlig och muntlig form.

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 7 december 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2023-12-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand inom utveckling av kompakt röntgenoptik för astrofysik

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-02-08

Mer info

Doktorand inom akustofluidik tillämpad på proteinkristallografi

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-02-08

Mer info

Doktorand inom tillämpad matematik (inriktning matematisk statistik)

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2024-02-08

Mer info