Doktorand (1-2 st.) vid avdelningen Molekylär Ytfysik och Nanovetenskap

Publiceringsdatum: 2023-11-16

Vill du arbeta inom pedagogik-branschen? Ett spännande jobb som doktorand hos Linköpings Universitet väntar på dig - varför inte söka idag? Vill du arbeta heltid hos Linköpings Universitet? Just nu letar de efter någon som vill ha en tjänst 6 månader eller längre.

Om du redan bor i närheten av Linköping, är det här din chans att söka ett spännande jobb Linköpings Universitet söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som doktorand. De har just nu ett ledigt jobb som doktorand som kan vara av intresse för dig. Sök jobbet som doktorand hos Linköpings Universitet och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast torsdag den sjunde december 2023.


Jobbannons

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Dina arbetsuppgifter

Doktorandprojekten avser signalförstärkning både på cellulär och vävnadsnivå, visualisering av lokala variationer i nano-och mikrostrukturer. Målsättningen är att designa nanostrukturerade biofunktionella ytor och nanoprober för medicinsk avbildning. Långsiktigt mål är att designa nanoprober för med kompositionell superupplösning hjälp av fotonräknare och skräddarsydda nanoprober.  Ett avancerat kombinerat PEEM avbildande XPS instrument, ett s.k. NanoESCA finns tillgängligt. Doktoranden kommer vidare att ha tillgång till kraftfulla mättekniska metoder inom avdelningens laboratorier och MR och CT utrustning på CMIV. Ytterligare instrumentering såsom IRAS, SEM och TEM finns på plats för materialkaraktärisering, signaloptimering och visualisering. Möjlighet till sykrotronljusbaserad XPS, NEXAFS och PEEM studier för ökad upplösning, finns vid Max Lab i Lund.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Din arbetsplats

Avdelningen Molekylär Ytfysik och Nanovetenskap med placering vid Institutionen för fysik, kemi och biologi (IFM).

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå teknisk biologi, inriktning mot sensorer och material i biomedicin om minst 240 högskolepoäng inom området teknisk biologi varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, inriktning mot sensorer och material i biomedicin eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Du ska vara intresserad av att samarbeta interdisciplinärt för att undersöka nanostrukturerade ytor och nanopartiklel-interaktioner med bifunktionella ytor.  Du ska också ha erfarenhet av nanosystem med avseende på syntes och karakterisering med metoder såsom imaging-XPS IRAS ellipsomentri och fotonräknande CT samt beräkning/modelleringar. Du ska ha god analytisk förmåga och självständighet, samt förmåga att uttrycka sig på engelska i tal och skrift. I anställningen kommer undervisning på grundnivå att ingå.

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 7 december 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2023-12-07.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i barn- och ungdomsvetenskap (1-2)

Stockholms Universitet söker två personer till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2023-12-07

Mer info

Doktorand i kommunikations och beräkningssystem

Luleå Tekniska Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Luleå.

2023-12-22

Mer info

Doktorand i kommunikations- och beräkningssystem

Luleå Tekniska Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Luleå.

2023-12-22

Mer info