Doktorand i medicinsk vetenskap inom forskarskolan Nära vård

Publiceringsdatum: 2023-11-13

Vill du arbeta inom pedagogik-branschen? Det är nu möjligt för dig att få jobb som doktorand hos Linköpings Universitet. Linköpings Universitet söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst 6 månader eller längre. Kolla in deras jobbannons för mer information.

För detta jobb är det en fördel om du bor i närheten av Linköping då det är tjänsteorten. Om du letar efter en spännande karriär inom doktorand-branschen, har Linköpings Universitet just nu ett ledigt jobb som kan vara av intresse. Söker du efter en spännande karriär som doktorand? Sök jobbet hos Linköpings Universitet senast måndag den fjärde december 2023 och bli en del av deras team.


Jobbannons

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en doktorand i medicinsk vetenskap inom forskarskolan Nära vård.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ägna dig åt forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. Under forskarutbildningens tid förväntas du som doktorand att självständigt under handledning bedriva forskning genom de olika stadierna av forskningsprocessen. Du förväntas utveckla din förmåga att kritiskt självständigt granska och värdera forskningsresultat samt att kommunicera forskning muntligt och skriftligt på engelska. Du kommer att vara knuten till forskarskolan ”Nära Vård” som drivs i samarbete mellan Linköpings universitet, Högskolan Dalarna, Jönköping University, och Örebro universitet.

Projektet fokuserar på e-hälsa i hemmet hos hjärtsviktspatienter. Antalet patienter med hjärtsjukdom ökar och egenvård är avgörande för att förbättra patienternas livskvalitet och prognos. Det övergripande syftet med projektet är att utvärdera ett nytt digitalt hembaserat stödprogram inom primärvården som ska stärka patienters egenvård av hjärtsvikt i hemmet. Vi kommer att testa genomförbarheten av ett nytt digitalt hembaserat stödprogram inom primärvården, utvärdera effektiviteten av programmet i en randomiserad kontrollerad studie, samt utforska hinder och underlättande faktorer för implementeringen av programmet. Vårt hembaserade stödprogram förväntas att förbättra patienternas livskvalitet, minska behovet av slutenvård samt minska sjukvårdskostnader hos patienter med hjärtsvikt. 

I detta forskningsprojekt kommer du som doktorand att vara involverad i hela forskningsprocessen bla genom:

  • Samordning av forskningsinstitutioner (t.ex. vårdcentraler)
  • Rekrytering av studiedeltagare
  • Datainsamling (t.ex. intervjua patienter, anhöriga och sjuksköterskor, enkätundersökningar, datainsamling från patientjournaler)
  • Dataanalys (t.ex. kvantitativ och kvalitativ analys)
  • Rapportera forskningsresultat via nationella och internationella konferenser och vetenskapliga artiklar

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Docent Naoko Perkiö Kato HMV/LiU är projektledare och kommer vara huvbudhandledare för doktoranden. Bihandledare är professor Tiny Jaarsma, professor Anna Strömberg, och Docent Maria Liljeroos HMV/LiU.

Din arbetsplats

Du kommer att vara anställd på avdelningen för omvårdnad och reproduktiv hälsa (ORH) vid institutionen för hälsa, medicin och vård (HMV). Inom HMV finns en sammanhållen akademisk miljö med utbildning och forskning med tvärvetenskaplig ansats och samverkan med det omgivande samhället som bedriver forskning samt grundutbildning och forskarutbildning. Läs mer här

Linköpings universitet är ett campusuniversitet, dvs vi vill ha hög närvaro på arbetsplatsen av både medarbetare och studenter. Forskarutbildningskurser, doktorandseminarier, handledning och möten i forskargruppen sker på eller i anslutning till Campus Norrköping och Campus US i Linköping.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå inom hälso- och sjukvård (t.ex., omvårdnad, arbetsterapi, fysioterapi) eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom omvårdnad, eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper

Då mycket av litteratur och artiklar är både på engelska och svenska är det ett krav att du har goda svenska och engelska språkkunskaper i såväl tal som skrift.

I projektet kommer du att ha mycket kontakt med vårdpersonal samt med patienter och med forskargruppen, därför krävs god kommunikations- och samarbetsförmåga samt att du är självständig i ditt arbete och inom vården är det svenska som används i all typ av kommunikation.

Om du inte har svenska som modersmål ska du minst ha kunskaper i svenska på C1-nivå enligt GERS (den gemensamma europeiska referensramen för språk).

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet inom hälso- och sjukvård, gärna via patienter med hjärtsjukdomar och/eller äldre patienter
  • Erfarenhet att arbeta med statistiska analyser och/eller analys av intervjuer.

Du som person ska vara nyfiken på ny kunskap, ha förmåga att hålla ut och känna dig motiverad och därmed jobba mot ett mål. Du ska även vara tydlig i din kommunikation ha god samarbetsförmåga. 

Om anställningen

I samband med att du antas till forskarutbildningen handläggs din anställning som doktorand som är 100%. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.  Du blir antagen till forskarutbildningen vid Linköpings universitet men blir också knuten till forskarskolan Nära Vård. Du kommer att gå kurser och får möjlighet att verka och knyta kontakter med doktorander och forskare i Forskarskolan Nära Vård.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön och förmåner

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 4 december 2023. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2023-12-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i medicinsk pedagogik inom forskarskolan Medicinsk Pedagogik

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-01-16

Mer info

Doktorander inom forskarskolan i Datavetenskap (CUGS)

Linköpings Universitet söker fyra personer till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-02-12

Mer info

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot omvårdnad

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2024-01-31

Mer info