Doktorand i strukturell biologi/strukturell bioinformatik

Publiceringsdatum: 2022-11-15

Linköpings universitet ledigförklarar en anställning som Doktorand i strukturell biologi/strukturell bioinformatik.

Arbetsuppgifter

I projektet kommer du att utveckla statistiska metoder och maskininlärningsalgoritmer för att analysera och förbättra modellering av oordnade regioner i makromolekylära atommodeller som härletts från multi-dataset röntgenkristallografiexperiment. Genom att arbeta med nationella och internationella experimentella samarbetspartners kommer du att tillämpa dessa metoder för att studera rollen av flexibilitet och dynamik i relation till molekylär igenkänning och funktion med hjälp av data från tidsupplösta, multitemperatur- och fragmentscreeningskristallografiexperiment.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå inom relevant vetenskaplig disciplin genom att ha minst 240 högskolepoäng eller erfarenhet och kunskap som motsvarar detta.

Erfarenhet av programmering och dataanalys (gärna i python), och/eller av makromolekylär strukturanalys är mycket meriterande. All ytterligare nödvändig utbildning kommer att ges genom kurser vid Linköpings universitet eller SciLifeLab.

Vetenskaplig nyfikenhet och förmåga att tänka självständigt är väsentliga personliga egenskaper hos den sökande. Du förväntas samarbeta med kollegor och samarbeta för att stödja forskargruppens verksamhet. Du måste också ha en god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska.

Vi söker entusiastiska utåtriktade personer till vår tvärvetenskapliga forskargrupp och uppmuntrar sökande från alla personliga och vetenskapliga bakgrunder. Du ska tycka om att arbeta som en del av ett team och vara villig att lära av dina kollegor och att i gengäld dela din kunskap och erfarenhet med dem.

Motivera i ditt personliga brev varför du är intresserad av tjänsten.

Du uppmuntras starkt att höra av dig vid frågor, till exempel angående behörighet och lämplighet för tjänsten (se kontaktuppgifter nedan).

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande

För mer information om anställningen:

https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=20374&rmlang=SE

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2023-01-13.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

En doktorandplats med licentiatexamen i den praktiska kunskapens teori

Södertörns Högskola söker en person till tjänsten som doktorand i Huddinge.

2023-01-10

Mer info

Doktorand inom skalbar styrning av kryogen kvantfotonik

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2022-12-20

Mer info

Doktorandplats i litteraturvetenskap inom Utbildningsvetenskapliga studier

Södertörns Högskola söker tre personer till tjänsten som doktorand i Huddinge.

2023-01-10

Mer info