Doktorand inom Konstruktionsmaterial, Utmattning och Höghållfast stål

Publiceringsdatum: 2022-09-22

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) stärker och utvecklar framtidens industri, näringsliv och samhälle genom ledande forskning, utbildning och nya innovationer. Vår utbildning och forskning spänner över ett brett spektrum av områden, från ekonomi och management till teknik och design. Vi är en institution som ser förnyelse, utveckling och innovation som en självklarhet för att stärka ett hållbart samhälle. Samverkan och dialog genomsyrar vår verksamhet och möjliggör för goda och utvecklande relationer med företag och andra organisationer. Det i sin tur bidrar till att våra studenter är högt eftertraktade och att forskningen kan nyttjas för ökad konkurrenskraft och ökad hållbarhet.

Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/iei

Vi söker nu en doktorand inom Konstruktionsmaterial med inriktning mot Utmattning och Höghållfast stål

Dina arbetsuppgifter

Avdelningen för Konstruktionsmaterial vid Institutionen för Ekonomisk och Industriell utveckling (IEI) vid Linköpings Universitet utlyser en doktorandtjänst med inriktning mot mekaniska egenskaper i metalliska material. Focus för detta projekt kommer att vara utmattning i nya höghållfast stål och syftar till förbättrad livslängd hos t.ex. bladfjädrar för elektrifierade tunga fordon. Projektet bedrivs i nära samarbete med flertal olika företag inom material- och fordonsindustri.

I arbetet ingår att karakterisera och analysera mikrostruktur och mekaniska egenskaper i metalliska material, i detta projekt specifikt höghållfast stål. Kopplingen mellan mikrostruktur, defekter och utmattningsegenskaper är i focus. Arbetet kommer till stora delar att vara laborativt där doktoranden själv utnyttjar olika materialtekniska analysmetoder samt mekanisk provning för att karakterisera materialen. Även en analytisk läggning är meriterande då viktiga inslag i arbetet är litteraturstudier, numerisk modellering för att förstå sambanden mellan erhållna resultat samt att skriva vetenskapliga arbeten.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Din arbetsplats

Avdelningen för Konstruktionsmaterial bedriver forskning samt grundutbildning och forskarutbildning inom material- och tillverkningsteknik. Ett av avdelningens forskningsområden är mekaniska egenskaper hos konstruktionsmaterial, forskning som ofta bedrivs i nära samarbete med svensk verkstadsindustri.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå, t.ex. civilingenjör inom något lämpligt ingenjörsområde eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom något av områdena maskinteknik, materialteknik, flyg, energiteknik eller fysik eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Det är meriterande om sökande till den här anställningen har kunskap inom ett eller flera av följande områden; metallurgi, utmattning, material- och tillverkningsteknik, materialtekniska analysmetoder, mekanisk provning och mätteknik.

Då kommunikationen av forskningsresultaten främst sker på engelska är det viktigt att ha goda kunskaper i att kommunicera på engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du även har avancerade kunskaper i svenska i tal och skrift. Erfarenheter av att skriva och presentera analyser i olika sammanhang är meriterande, liksom erfarenheter av forskningsarbete.

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde

Tillträde 2023-01-16 eller enligt överenskommelse.

Lön

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 27 oktober 2022 . Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-10-27.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom Konstruktionsmateria, Utmattning och Additiv tillverkning

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2022-09-22

Mer info

Doktorand inom algoritmer och arkitekturer för skalbar maskininlärning

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2022-09-08

Mer info

Doktorand inom gemensam radio och kommunikation

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2022-09-08

Mer info