Doktorand inom Energisystem, Klimatneutrala byggmaterial

Publiceringsdatum: 2022-09-22

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) stärker och utvecklar framtidens industri, näringsliv och samhälle genom ledande forskning, utbildning och nya innovationer. Vår utbildning och forskning spänner över ett brett spektrum av områden, från ekonomi och management till teknik och design. Vi är en institution som ser förnyelse, utveckling och innovation som en självklarhet för att stärka ett hållbart samhälle. Samverkan och dialog genomsyrar vår verksamhet och möjliggör för goda och utvecklande relationer med företag och andra organisationer. Det i sin tur bidrar till att våra studenter är högt eftertraktade och att forskningen kan nyttjas för ökad konkurrenskraft och ökad hållbarhet.

Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/iei

Vi söker nu en doktorand inom Energisystem till projektet ”Klimatneutrala byggmaterial - Förutsättningar och effekter av ökad användning av träbaserade material inom byggsektorn”

Dina arbetsuppgifter

Hållbar skogsförvaltning, ett ökat innehåll av träbaserade produkter i framtida byggnader tillsammans med ett ökat fokus på cirkuläritet kan skapa en växande kolsänka och lagring. I denna omställning till ett hållbart energisystem och en klimatneutral byggproduktion är biobränslen och skogsråvaror centrala, vilket kommer att öka efterfrågan på dessa förnybara naturresurser. Syftet med projektet är att presentera en genomförbar dekarboniseringsplan, dvs en färdplan mot klimatneutralt byggandet för Finland och Sverige, som bygger på effektiv och hållbar användning av träbaserade material i byggsektorn.

Du kommer som doktorand ingå i ett projekt som fokuserar på utmaningar och möjligheter med denna omställning i ett internationellt samarbetsprojekt mellan Finland och Sverige.

Som doktorand kommer du att arbeta med att utveckla och utforma en dekarboniseringsplan för klimatneutralt byggande, som kan användas som beslutsunderlag av såväl myndigheter som privata aktörer. I arbetet ingår också att ta fram underlag och data för modellering av produktionskapacitet och användning av förädlade träprodukter i byggindustrin. Som doktorand kommer du också arbeta med att intervjua och undersöka olika aktörers syn på denna omställning.

Projektet är ett samverkansprojekt mellan Finland och Sverige, där Linköpings Universitet, Aalto Universitet och SYKE ingår.

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan det även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid.

Din arbetsplats

Du kommer vara en del av Avdelningen Energisystem vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling. Att skapa en inkluderande forskningsmiljö där medarbetare har en hög delaktighet är viktigt för oss. Vid avdelningen finns drygt 20 medarbetare, varav 8 doktorander, som bedriver forskning samt grundutbildning inom energisystem.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på avancerad nivå inom energisystem, maskinteknik eller samhällsbyggnad eller slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom energisystem, maskinteknik eller samhällsbyggnad eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Du har kompetens inom byggnadsområdet eller har kompetens som anknyter till detta område. Kunskaper i träbyggnad eller LCA är också meriterande. Du har också ett genuint intresse för energifrågor generellt, och ser byggbranschen som en viktig del i den pågående omställningen.

Om anställningen

I samband med att du antas till forskarutbildningen handläggs din anställning som doktorand. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske.

Tillträde

2022-11-01 eller enligt överenskommelse.

Lön

Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 15 oktober 2022. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-10-15.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom Materialvetenskap vid enheten för Energimaterial

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2022-09-19

Mer info

Doktorand inom tillämpad matematik för elektromagnetisk design

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2022-09-08

Mer info

Doktorand inom 6G industriellt trådlösa nätverk

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Stockholm.

2022-09-08

Mer info