Doktorander i historia

Publiceringsdatum: 2022-09-22

Linköpings universitet ledigförklarar en anställning som doktorand (minst en) i ämnesområde historia

Arbetsuppgifter

Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid. I doktorandens arbetsuppgifter ingår också att aktivt bidra till forskningsmiljön.

En av de tre doktorandanställningarna finansieras av Stiftelsen Tranås säteri, varför Tranåsbygden/Holavedstrakten ska ingå i det planerade avhandlingsprojektets undersökningsområde för denna anställning. I övrigt finns det inte några prioriterade forskningsområden för anställningen.

Institutionen för kultur och samhälle (IKOS) är en del av den filosofiska fakulteten och vid institutionen bedrivs grundutbildning, forskarutbildning, forskning och utvecklingsarbete inom humaniora och samhällsvetenskap. IKOS finns både i Linköping och Norrköping. Ämnet historia är placerat i Linköping.

På IKOS är Historia en del av avdelningen för historia, konstvetenskap och religionsvetenskap (HKR) och en del av forskningsmiljön Historiska studier, med ett brett forskningsspektrum. Inom forskarutbildningen samverkar vi särskilt med andra forskarutbildningar inom IKOS och med historia vid Karlstads universitet.

Behörighet och bedömningsgrunder

Du har avlagt examen på avancerad nivå och slutfört kurser om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå. Du har fullgjort kursfordringar om minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå inom ämnet historia eller ett ämne av central betydelse för historia eller förvärvat motsvarande kunskaper inom eller utom landet.

De sökande kommer i första hand att bedömas utifrån förmågan att tillgodogöra sig forskarutbildningen såsom detta visats i inlämnade uppsatser och andra handlingar. De mest meriterade sökandena kommer att kallas till intervjuer. Analys- eller skrivprov kan komma att användas om den sökande t.ex. endast har lämnat in samförfattade uppsatser. Anställningen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska.

En avsiktsförklaring ska bifogas ansökan, där du på högst en sida redogör för en preliminär forskningsplan. Kommentera i denna om projektet kan inkludera det geografiska området Tranåsbygden/Holavedstrakten.

Om anställningen

I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här.

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske. 

Tillträde 15 februari 2023.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande

För mer information om anställningen:

https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=20078&rmlang=SE

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster3
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker tre personer till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-10-13.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand inom Materialvetenskap vid enheten för Energimaterial

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2022-09-19

Mer info

Doktorand inom fordonssystem

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2022-09-16

Mer info

PhD in Biomedical Engineering Science within Biomedical optics

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2022-09-12

Mer info