Postdoktor i datavetenskap (HINTS - Tema B/C)

Publiceringsdatum: 2023-09-29

Är du på jakt efter en karriär inom pedagogik? Letar du efter en chans att arbeta som doktorand på Blekinge Tekniska Högskola? Nu är det möjligt. Sök nu om du är intresserad av att arbeta heltid hos Blekinge Tekniska Högskola under 6 månader eller längre. De letar just nu efter nya medarbetare.

Om du redan bor i närheten av Karlskrona, är det här din chans att söka ett spännande jobb Blekinge Tekniska Högskola söker för närvarande efter en person att anställa inom doktorand-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Här är chansen att bli en del av Blekinge Tekniska Högskola och jobba som doktorand! Ansök senast torsdag den trettionde november 2023.


Jobbannons

Blekinge Tekniska Högskola är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor, där samhällets digitalisering och hållbarhet står i fokus. Närhet är ett utmärkande drag för BTH; nära till näringsliv och samhälle, nära till studenterna och nära till högskoleledningen. Närheten till havet är också mycket påtaglig på båda våra campus, och staden såväl som bostadsområden finns inom bekvämt cykelavstånd. BTH står för kvalitet och nytänkande och vill upplevas som ett öppet, spännande och kreativt lärosäte. Vi utvecklar ny kunskap genom vår forskning, som oftast sker i samverkan med omgivningen och med en tillämpning i sikte. Forskningen bidrar till en hållbar framtid, såväl direkt genom forskningsresultat som indirekt genom våra forskarutbildade och genom en forskningsanknuten grundutbildning. För att nå våra mål krävs motiverade och engagerade medarbetare som ges förutsättningar att leverera forskning och utbildning av högsta möjliga kvalitet. Arbetsmiljö och jämställdhet är självklara frågor på agendan och vi strävar efter ständiga förbättringar. Låter det som din framtid?Institutionen för datavetenskap (DIDA) är en av tre institutioner vid fakulteten för datavetenskaper. Den är BTH:s största institution med drygt 70 personer. Vid institutionen bedrivs forskning inom två stora områden: datalogi och datorsystemteknik samt visuell och interaktiv datavetenskap. Inom båda områdena pågår olika forskningsprojekt.

Arbetsbeskrivning

Postdoktorn är en del av ett nytt nationellt forskningsprojekt "Intelligenta verkligheter med människan i centrum" (HINTS) som genomförs tillsammans med sex industriella partners och som är externt finansierat av KK-stiftelsen. I samproduktion med våra företagspartners och samhället, utvecklar vi koncept, principer, metoder, algoritmer och verktyg för intelligenta verkligheter (som omfattar VR, AR eller MR, vanligen kallad utökad verklighet eller XR) med människan i centrum, för att leda vägen för framtida immersiva, användarmedvetna och intelligenta interaktiva digitala miljöer. Projektet är uppdelat i fem separata Teman (A-E) som interagerar inom ramen av olika delprojekt. Postdoktorn i denna utlysning kommer främst vara delaktig i Tema B och i Tema C.

Forskningsteman i HINTS:

Tema A: Nya metoder för bedömning av erfarenheter för intelligenta verkligheter

Tema B: Nya miljöer och interaktionstekniker för intelligenta verkligheter

Tema C: Visuell dataanalys för intelligenta verkligheter

Tema D: Adaptiv och distribuerad AI för intelligenta verkligheter

Tema E: Nätverk för intelligenta verkligheter

Fokus för Tema B/C ligger inom området intelligenta verkligheter med utveckling av nya intelligenta virtuella 3D-miljöer, interaktionstekniker och immersiv visuell analys/visualisering. Utmaningen ligger i att individualisera designen, hanteringen och användandet av dessa miljöer, anpassa interaktionsteknikerna och tillhandahålla visuell analys för att förbättra den övergripande användarupplevelsen. Artificiell intelligens (AI) kommer att spela en avgörande roll i individualiseringsprocessen. Den växande tillgängligheten av användardata hjälper designers att ta fram användartrender och kan utnyttjas för att forma användarmiljöer och visuella analyser.

I anställningen ingår i huvudsak forskning (minst 80%). Undervisning med upp till 20% kan ingå. 

Behörighetskrav

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen.

Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

I första hand bör den komma i fråga som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare bör komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Behörighetskraven och bedömningskriterierna beskrivs i detalj i BTH:s "Riktlinjer för anställning och befordran av lärare och utnämning till docent", som finns på https://www.bth.se/om-bth/ledigatjanster/#section-anvisningar-till-sokande.

Meriterande kompetenser och erfarenheter

Utöver kraven som beskrivs i arbetsbeskrivningen, behörighetskraven och bedömningskriterierna för anställningen, anses följande examina, kompetenser och erfarenheter meriterande:

  • Doktorsexamen i datavetenskap eller en relaterad disciplin.
  • Dokumenterad förmåga att utföra oberoende forskning av hög internationell kvalitet inom datorgrafik, visualisering, visuell analys, människa-dator interaktion (HCI), eller datorspelsutveckling.
  • Dokumenterad erfarenhet av tillämpad forskning i samverkan med näringsliv och samhälle.
  • Goda färdigheter i engelska (läsa, skriva, tala).
  • Visad förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.

Tjänstgöringsort: Karlskrona.

Tjänstgöringsomfattning: 100%.

Varaktighet: Tillfällig anställning i 2 år, med möjlighet till förlängning. Den totala anställningstiden får dock inte överstiga 3 år.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2023-11-30, ansökningstiden är förlängd.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”ansök”.

Om du har skyddade personuppgifter så ska du inte registrera din ansökan i vårt rekryteringssystem. Kontakta istället HR-specialisten som står som kontaktperson i annonsen för mer information.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och anvisningarna.

Anvisningar till sökande finns på https://www.bth.se/om-bth/lediga-tjanster/#section-anvisningar-till-sokande.

BTH välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi arbetar aktivt för att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Vi har valt medier för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare för rekryteringstjänster.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnBlekinge Tekniska Högskola
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021004011
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Blekinge Tekniska Högskola söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Karlskrona. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Blekinge Tekniska Högskola skickar du in din ansökan senast 2023-11-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Postdoktor i datavetenskap (HINTS) - Tema A/B

Blekinge Tekniska Högskola söker en person till tjänsten som doktorand i Karlskrona.

2023-09-26

Mer info

Doktorand (1-2 st.) vid avdelningen Molekylär Ytfysik och Nanovetenskap

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2023-11-16

Mer info

Doktorand inom kvantitativ logistik med inriktning mot elflyg

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2023-10-26

Mer info