Doktorand i datavetenskap med inriktning spelteknik/spelanalys

Publiceringsdatum: 2023-09-29

Letar du efter möjligheter att arbeta inom pedagogik? Positionen som doktorand hos Blekinge Tekniska Högskola är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Blekinge Tekniska Högskola behöver någon som vill arbeta heltid. Om du är tillgänglig för 6 månader eller längre, ta en titt på denna jobbannons.

Karlskrona är platsen där denna position är ledig. Blekinge Tekniska Högskola söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som doktorand. De har just nu ett ledigt jobb som doktorand som kan vara av intresse för dig. Bli en del av teamet hos Blekinge Tekniska Högskola som doktorand genom att ansöka senast tisdag den trettioförsta oktober 2023.


Jobbannons

Blekinge Tekniska Högskola är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor, där samhällets digitalisering och hållbarhet står i fokus. Närhet är ett utmärkande drag för BTH; nära till näringsliv och samhälle, nära till studenterna och nära till högskoleledningen. Närheten till havet är också mycket påtaglig på båda våra campus, och staden såväl som bostadsområden finns inom bekvämt cykelavstånd. BTH står för kvalitet och nytänkande och vill upplevas som ett öppet, spännande och kreativt lärosäte. Vi utvecklar ny kunskap genom vår forskning, som oftast sker i samverkan med omgivningen och med en tillämpning i sikte. Forskningen bidrar till en hållbar framtid, såväl direkt genom forskningsresultat som indirekt genom våra forskarutbildade och genom en forskningsanknuten grundutbildning. För att nå våra mål krävs motiverade och engagerade medarbetare som ges förutsättningar att leverera forskning och utbildning av högsta möjliga kvalitet. Arbetsmiljö och jämställdhet är självklara frågor på agendan och vi strävar efter ständiga förbättringar. Låter det som din framtid?Institutionen för datavetenskap (DIDA) är en av tre institutioner vid fakulteten för datavetenskaper. Den är BTH:s största institution med drygt 70 personer. Vid institutionen bedrivs forskning inom två stora områden: datalogi och datorsystemteknik samt visuell och interaktiv datavetenskap. Inom båda områdena pågår olika forskningsprojekt.

Arbetsbeskrivning

Doktorandtjänsten kommer att vara involverad i ett forskningsprojekt relaterat till användarcentrerad visualisering av stora och komplexa, multivariata data härledda från olika sensorer och/eller prestandaräknare/indikatorer. Doktorandtjänsten kommer att innebära att utveckla och utvärdera grundläggande visualiserings- och interaktionstekniker, och visuella analysverktyg för att utforska och analysera multivariat data från olika källor, såsom IoT-sensorer eller olika prestandaräknare som samlats in för spelanalysändamål. Arbetet kan också innefatta utveckling av nödvändiga verktyg för att samla in data samt bygga den nödvändiga infrastrukturen för att tjäna de designade prototyperna och hantera potentiella dataströmmar. 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för en doktorand är att bedriva forskarstudier, vilket innefattar att delta i forskningsprojekt och läsa doktorandkurser (minst 80%). Arbetet kan även inkludera undervisning eller annan institutionstjänstgöring (högst 20%). Projektet innebär regelbundna tjänsteresor till våra projektpartners och till internationella konferenser.

Behörighetskrav

För att anställas som doktorand krävs att den sökande är eller blir antagen till utbildning på forskarnivå.

Behörig att antas till utbildning på forskarnivå är den som avlagt examen på avancerad nivå inom tekniskt, matematiskt, eller naturvetenskapligt område eller som på annat sätt förvärvat kunskaper för att kunna tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå i ämnet.

Meriterande kompetenser och erfarenheter

Utöver kraven som beskrivs i arbetsbeskrivningen, behörighetskraven och bedömningskriterierna för anställningen, anses följande examina, kompetenser och erfarenheter meriterande:

 • Civilingenjörs-, Magister- eller Masterexamen i datavetenskap, datateknik eller annat relevant område.
 • Goda kunskaper i skriftlig och muntlig kommunikation på engelska.
 • Förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.
 • Godkänd kurs(er) inom ett område relaterat till informationsvisualisering, visuell dataanalys, människa-datorinteraktion eller data science.

Tjänstgöringsort: Karlskrona.

Tjänstgöringsomfattning: 100%.

Varaktighet: Tidsbegränsad anställning i upp till 4 år forskningstid. I ett första skede omfattar anställningen ett år, varpå den förnyas med högst två år i taget under förutsättning att den individuella studieplanen följs. Anställningen får innehålla upp till 20% annan tjänstgöring varvid tiden kan förlängas till maximalt 5 år.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2023-10-31.

Din ansökan bör innehålla:

 • En redogörelse för din bakgrund och erfarenhet i de relevanta områdena.
 • En meritförteckning (CV).
 • Bevittnade kopior av betyg och examensbevis.
 • Kontaktuppgifter till två referenspersoner.
 • Det tidigaste datum då anställningen kan påbörjas.
 • En bilaga med befintliga publikationer (om relevant).
 • En länk till ditt examensarbete (senaste/högsta examen).

Du ansöker via vårt rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”ansök”.

Om du har skyddade personuppgifter så ska du inte registrera din ansökan i vårt rekryteringssystem. Kontakta istället HR-specialisten som står som kontaktperson i annonsen för mer information.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och anvisningarna.

Anvisningar till sökande finns på https://www.bth.se/om-bth/lediga-tjanster/#section-anvisningar-till-sokande.

BTH välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi arbetar aktivt för att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Vi har valt medier för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare för rekryteringstjänster.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnBlekinge Tekniska Högskola
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021004011
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Blekinge Tekniska Högskola söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Karlskrona. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Blekinge Tekniska Högskola skickar du in din ansökan senast 2023-10-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand inom kvantitativ logistik med inriktning mot elflyg

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Norrköping.

2023-10-26

Mer info

Doktorandtjänst i biologi med inriktning ekologi

Sveriges Lantbruksuniversitet söker en person till tjänsten som doktorand i Uppsala.

2023-11-15

Mer info

Doktorand i medicinsk vetenskap med inriktning mot medicinsk kemi

Umeå Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Umeå.

2023-11-08

Mer info