Publiceringsdatum: 2022-11-02
Blekinge Tekniska Högskola är en av Sveriges tydligast profilerade högskolor, där samhällets digitalisering och hållbarhet står i fokus. Vi söker nu en ny medarbetare som vill vara med att utveckla vår verksamhet. Låter det som din framtid?
Institutionen för datavetenskap (DIDA) är en av tre institutioner vid fakulteten för datavetenskaper. Den är BTH:s största institution med drygt 70 personer. Vid institutionen bedrivs forskning inom två stora områden: datalogi och datorsystemteknik samt visuell och interaktiv datavetenskap. Inom båda områdena pågår olika forskningsprojekt.
BTH inbjuder till en doktorandanställning (heltid) vid institutionen för datavetenskap (DIDA - Institutionen för datavetenskap) inom "AI-supported IoT security". Tjänsten finansieras av EU-projektet CELTIC-NEXT "Collective Intelligence Supported by Security Aware Nodes".
Internet of things (IoT) är genomgripande i det dagliga livet och i kritisk infrastruktur. IoT är särskilt använd inom smarta nät (smart grid) och smarta fabriker. Säkerhetshot och cybersäkerhetsincidenter som riktar sig mot sådana IoT-enheter och nätverk fortsätter att öka. IoT enheter som används idag har oundvikliga sårbarheter, t.ex. begränsade datorresurser, dynamisk nätverkskommunikation och strukturer, otillräcklig säkerhetsdesign och distribuerad artificiell intelligens (t.ex. federerad inlärning) i utkanten. Därför måste AI-drivna IoT-säkerhetsmekanismer utvecklas för att på ett heltäckande sätt förbättra nätverkssäkerheten, motståndskraften och den beräkningsmässiga intelligensen i resursbegränsade nätverk. Det vill säga att använda AI/DL för att hantera stora data och tillämpa pålitliga distribuerade algoritmer (t.ex. Blockchains) på arkitekturen för distribuerade system.
Syftet med detta doktorandprojekt är att forska fram tekniska lösningar på ovanstående utmaningar inom IoT-områden. Projektet ger möjlighet att arbeta med alla intressenter i värdekedjan för smarta nät för att säkra dessa kritiska infrastrukturer. Doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt forskningsstudier, vilket inbegriper deltagande i forskningsprojekt och kurser i den tredje cykeln (minst 80 %). Doktoranden förväntas samarbeta med sju svenska industripartners och 17 andra EU-partner i CELTIC-NEXT-projektet. I doktorandprojektet ingår regelbundna tjänsteresor till möten med projektpartnerna och internationella konferenser.
För tillträde till doktorandanställning krävs att den sökande är eller blir antagen till forskarutbildning. Behörig att antas till forskarutbildning är den som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper (7 kap. 39 § i högskoleförordningen (1993:100)).
Behörig att antas till utbildning på forskarnivå är den som avlagt examen på avancerad nivå inom tekniskt eller matematiskt- naturvetenskapligt område eller på annat sätt förvärvat kunskaper för att kunna tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå i ämnet.
Utöver de krav som beskrivs i arbetsbeskrivningen och bedömningskriterier för anställningen anses följande examina, kompetenser och erfarenheter meriterande:
Tjänstgöringsort: Karlskrona
Tjänstgöringsomfattning: 100% (80% forskning, 20% institutionstjänstgöring)
Lön: För Högskolans doktorander tillämpas en enhetlig lönetrappa, vilket innebär att lönen justeras upp i takt med gjorda framsteg i utbildningen.
Tillträde: Enligt överenskommelse; så snart som möjligt, dock helst senast den 1 april 2023.
Varaktighet: Tidsbegränsad anställning i upp till 4 år forskningstid. I ett första skede omfattar anställningen ett år, varpå den förnyas med högst två år i taget under förutsättning att den individuella studieplanen följs. Anställningen får innehålla upp till 20% annan tjänstgöring varvid tiden kan förlängas till maximalt 5 år.
Sista ansökningsdag: 2023-01-09.
Ansökan ska innehålla:
Du ansöker via vårt rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”ansök”.
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och anvisningarna.
Anvisningar till sökande finns på https://www.bth.se/om-bth/lediga-tjanster/#section-anvisningar-till-sokande.
BTH välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi arbetar aktivt för att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Vi har valt medier för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare för rekryteringstjänster.
Antal tjänster | 1 |
---|---|
Arbetstid | Heltid |
Företagsnamn | Blekinge Tekniska Högskola |
Lön | Fast månads- vecko- eller timlön |
Omfattning | 6 månader eller längre |
Organisationsnummer | 2021004011 |
Typ av anställning | Vanlig anställning |
Yrke | Doktorand |
Yrkesområde | Pedagogik |
Blekinge Tekniska Högskola söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Karlskrona. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Blekinge Tekniska Högskola skickar du in din ansökan senast 2023-01-09.
Källa: Arbetsförmedlingen
MÄLARDALENS UNIVERSITET söker en person till tjänsten som doktorand i Västerås.
2023-01-23
Mer infoBlekinge Tekniska Högskola söker en person till tjänsten som doktorand i Karlskrona.
2022-12-22
Mer infoChalmers Tekniska Högskola AB söker en person till tjänsten som doktorand i Göteborg.
2023-01-24
Mer info