Doktorand i kemi

Publiceringsdatum: 2024-10-22

Det är nu möjligt för dig att få jobb som doktorand hos Linnéuniversitetet. Om du vill arbeta heltid hos Linnéuniversitetet, har de just nu en tjänst 6 månader eller längre som kan passa dig. Platsen där jobbet finns ledigt är i Kalmar.

Linnéuniversitetet behöver fler anställda som stödjer arbetet inom doktorand. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Sök jobbet som doktorand hos Linnéuniversitetet och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast tisdag den tolfte november 2024.


Jobbannons

Välkommen till Linnéuniversitetet! Här möter du 2 200 medarbetare och 40 000 studenter som tillsammans följer visionen att sätta kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling. Hos oss bedrivs forskning och utbildning med blicken mot framtiden. Vår närhet till näringsliv, både lokalt och globalt, ger oss lång räckvidd och möjlighet till förändring som skapar avtryck. Allt som behövs är en plats där idéer får utrymme att mötas och växa. Det är det vi skapat – och du är inbjuden.

Change starts here!

Tjänsten är placerad vid institutionen för kemi och biomedicin, en av fem institutioner vid fakulteten för hälso- och livsvetenskap. Vår institution spelar en central roll i utformningen av kandidatprogrammen i biologi, biomedicinsk analys, hälsovetenskap, näringslära och livsmedelsvetenskap, farmaci och lärarutbildning, liksom masterprogrammet i kemi. Vår forskning spänner över kemi och biomedicin, och sedan 1999 har vi erbjudit forskarutbildning i kemi. Mycket av forskningen bedrivs i samarbeten både nationellt och internationellt, med partners från såväl akademi som industri.

Ämnesområde för befattningen: Kemi

Placeringsort tillsvidare: Kalmar. Eftersom Linnéuniversitetet finns i både Växjö och Kalmar kan resor mellan orterna förekomma.

Anställningens omfattning och tidsperiod: Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid.

Tillträde: Tillträde 1 januari 2025, eller efter överenskommelse

Arbetsbeskrivning

Arbetet kommer att fokusera på utveckling och utvärdering av nya polymer-baserade material för användning i kontakt med blod samt i utveckling av ny diagnostik. Den forskarstuderande ska arbeta med framställning och karakterisering av nanostrukturerade ytor baserade på syntetiska polymerer och biopolymerer. Ytorna kommer att utvärderas som igenkänningselement i elektrokemiska sensorer och kvartskristallmikrovågs sensorer. Ytorna kommer även att utvärderas för sin kompatibilitet med humant blod. Projektet har stöd av bl.a. Vetenskapsrådet.

Doktoranden kommer att tillhöra Linnaeus University Centre för Biomaterial Chemistry, en tvärvetenskaplig internationell forskningsmiljö som kombinerar teoretisk och experimentell grundforskning och tillämpningar inom industriella och kliniska kontexter. Den forskarstuderande kan förvänta sig att vara involverad i handledningen av kandidat- och mastersstudenter och kan komma att delta i undervisningen vid institutionen för kemi och biomedicin.

Högskoleförordningen anger att den som är anställd som doktorand skall främst ägna sig åt sin egen utbildning. En anställd får dock i begränsad omfattning arbeta med utbildning, forskning och administration. Sådant arbete får, innan doktorsexamen har avlagts, inte omfatta mer än 20 % av full arbetstid.

Behörighetskrav

För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs enligt HF 7 kap § 35 att den sökande

  • har grundläggande behörighet och den särskilda behörighet som högskolan kan ha föreskrivit, och
  • bedöms ha sådan förmåga i övrigt som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen.

behörighet har den som

  • avlagt examen på avancerad nivå
  • fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller
  • på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet inkluderar

  • Gedigen bakgrund inom biomaterialkemi och/eller bioanalytisk kemi
  • Dokumenterad förmåga att framgångsrikt arbeta med syntes och karakterisering av organiska substanser/polymerer
  • Tidigare erfarenhet av arbete med immunbaserade och bioanalytiska tekniker, som ELISA, och sterilteknik
  • Självständighet och förmåga att lösa utmanande kemiska
  • Utmärkt arbetsmoral och engagemang för jobbet
  • Utmärkt behärskning av engelska, både i tal och skrift. Intresse för svenskt språk och kultur är välkommet.

Önskvärda egenskaper och färdigheter

  • Förkunskaper inom monitorering av komplement- eller koagulations-kaskader är en fördel.

Under bedömningen kommer betoning att läggas på kandidatens motivation, potential för att genomföra forskarutbildning och personlig lämplighet för positionen.

Bedömningsgrunder

Utöver att uppfylla tjänstekraven är förmågan att samarbeta väl med andra och generell lämplighet för de relevanta uppgifterna bedömningskriterier. När universitetet utser nya doktorander ska anställningen baseras på en kvalitativ helhetsbedömning av förmågan att bäst utföra och utveckla arbetsuppgifter och att bidra till universitetets framgångsrika utveckling.

Kontaktpersoner

Prefekt vid Institutionen för kemi och biomedicin: Anna Asplund Persson (anna.asplund@lnu.se)

Forskningsledare: Ian A. Nicholls (ian.nicholls@lnu.se)                    

HR-partner: Stina Andersson (stina.andersson@lnu.se)

Fackliga företrädare nås via universitetets växel: 0772-28 80 00.

Välkommen med din ansökan senast den 12 november, 2024.

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Sökande uppmanas att till ansökan bilägga CV, personligt brev, ett exemplar av en relevant uppsats, betyg och intyg samt andra relevanta dokument. Sökanden uppmanas också att till sin ansökan bifoga ett förslag till avhandlingsplan inom aktuellt forskningsområde. Samtliga handlingar ska bifogas digitalt i ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 23.59 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinnéuniversitetet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021006271
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linnéuniversitetet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Kalmar. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linnéuniversitetet skickar du in din ansökan senast 2024-11-12.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Doktorand i industriell organisation

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-11-18

Mer info

Doktorand i metallorganisk kemi

Lunds Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Lund.

2024-11-05

Mer info

Doktorander i federerad förstärkningsinlärning (FRL)

Linköpings Universitet söker två personer till tjänsten som doktorand i Linköping.

2024-11-20

Mer info