Doktorandplats i pedagogik med inriktning specialpedagogik

Publiceringsdatum: 2022-09-22

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Doktorandplats i pedagogik med inriktning specialpedagogik

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik utlyser nu en doktorandtjänst inom pedagogik med inriktning mot specialpedagogik. Doktoranden kommer att antas till forskarutbildningen i pedagogik vid institutionen för pedagogik och specialpedagogik. För mer information se: https://www.gu.se/pedagogik-specialpedagogik/var-forskarutbildning

För information om Institutionen för pedagogik och specialpedagogik: https://www.gu.se/pedagogik-specialpedagogik

Arbetsuppgifter 

Doktoranden ska ägna sig åt utbildning på forskarnivå. I samarbete med handledare kommer doktoranden att formulera och genomföra en avhandlingsdel samt en kursdel med obligatoriska och valbara doktorandkurser i enlighet med både en allmän och en individuell studieplan. Under doktorandtiden kommer avhandlingsarbetet att läggas fram och diskuteras i seminarieform med inbjuden diskutant vid minst tre tillfällen. Doktoranden ska varaktigt ingå i aktuell forskningsmiljö vid institutionen. Institutionen uppmuntrar och stöder att avhandlingsarbetet presenteras vid nationella och internationella konferenser.

Förutom skyldighet att ägna sig åt sin egen forskarutbildning i syfte att fullfölja densamma inom den utsatta tiden, kan viss tjänstgöring (max 20%) förekomma inom utbildning, forskning och administration enligt särskilda bestämmelser i förordningen. Anställningen förlängs då med motsvarande tid.

Behörighet och kvalifikationer 

Den som antas till utbildning på forskarnivå får en fyraårig doktorandanställning vid institutionen. För att bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs i enlighet med vad som anges i Högskoleförordningen, 7 kap. 35 §, att den sökande uppfyller villkor för grundläggande och särskild behörighet, och bedöms ha sådan förmåga i övrigt som behövs för att tillgodogöra sig utbildningen. Grundläggande behörighet har, enligt 7 kap. 39 §, Högskoleförordningen den som avlagt en examen på avancerad nivå, eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå.

För särskild behörighet krävs 90 hp i ämnet pedagogik varav minst 30 hp på avancerad nivå. Behörighetsgivande utbildning skall innehålla ett examensarbete omfattande minst 15 hp på avancerad nivå.

Behörighet har även den som på annat sätt inom eller utom landet bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper.

Anställning 

Den sökande som antas till utbildning på forskarnivå anställs som doktorand. Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1993:100. Den första anställningen som doktorand får gälla högst ett år. Anställningen får förnyas med högst två år i taget. En person får vara anställd som doktorand under sammanlagt högst åtta år. Den sammanlagda anställningstiden får dock inte vara längre än vad som motsvarar utbildning på forskarnivå på heltid under fyra år.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, motsvarande 4 års heltidsstudier

Omfattning: 100 %

Placering: Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Göteborgs Universitet

Tillträde: 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Diarienummer: PAR 2022/1290

Ansökan 

För fullständig annons och ansökan; https://web103.reachmee.com/ext/I005/1035/main?site=6&lang=SE&validator=3038fcf1516ea1184a6da70a891f87da&rmpage=job&rmjob=27249&rmlang=SE 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2022-10-16 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnGöteborgs Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003153
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Göteborgs Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Göteborg. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Göteborgs Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-10-16.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Doktorand i informatik med inriktning mot interaktionsdesign (licentiat)

Linnéuniversitetet söker en person till tjänsten som doktorand i ospecificerad arbetsort.

2022-09-20

Mer info

Doktorand med inriktning mot maskinlärning och 3D-mammografi

Kungliga Tekniska Högskolan söker en person till tjänsten som doktorand i Huddinge.

2022-09-08

Mer info

Doktorandplats i naturvetenskap med inriktning mot biologi

Göteborgs Universitet söker en person till tjänsten som doktorand i Göteborg.

2022-09-13

Mer info