Postdoktor i kognitiv neurovetenskap

2019-09-05

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 14 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Projektbeskrivning

Institutionen för integrativ medicinsk biologi (IMB) utlyser en anställning som postdoktor i kognitiv neurovetenskap vid Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI: www.

ufbi.umu.se; föreståndare: Lars Nyberg). UFBI är ett tvärvetenskapligt forskningscenter där funktionell och strukturell hjärnbildning används för att belysa flera grundläggande vetenskapliga och kliniska forskningsfrågor. Forskningsmiljön vid UFBI är väldigt dynamisk och stimulerande, med en robust infrastruktur som omfattar toppmodern scanningsutrustning och expertis inom statistik och analys av hjärnavbildningsdata.

Kandidaten kommer att ha en primär mentor (Lars Nyberg), och arbeta tillsammans med en eller flera andra forskare vid UFBI. Longitudinella studier bedrivs inom Betulaprojektet (huvudsaklig samarbetspartner, Sara Pudas) och Cobra-studien (huvudsaklig samarbetspartner, Nina Karalija), där omfattande beteende- och hjärnavbildningsdata (MRI och PET) har samlats in. Ett annat projekt studerar kognitiv träning och hjärnplasticitet genom mobilappar (huvudsakliga samarbetspartners, CJ Boraxbekk och Petra Sandberg).

Kvalifikationer

Vi letar efter en mycket motiverad kandidat med starka forskningsmeriter inom fältet neurokognitivt åldrande. Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga färdigheter. Prioritet kommer att ges till sökande som har avlagt examen inom maximalt fem år före ansökningstidens utgång. Sökanden förväntas ha goda kunskaper i experimentell design, statistik, samt vetenskaplig kommunikation på engelska, både muntligt och skriftligt.

Ansökan ska innehålla:

- Ett personligt brev (ungefär en A4-sida) som beskriver tidigare forskningserfarenhet och den sökandes personliga lämplighet för projektet, samt dennes forskningsintressen. Brevet bör kortfattat beskriva potentiella forskningsfrågor i relation till det data och de projekt som listats i projektbeskrivningen ovan.

- Ett curriculum vitae med information om utbildning (inklusive certifierad kopia av doktorsexamen), tidigare och nuvarande anställningar, teknisk expertis, publikationslista samt namn och kontaktuppgifter för två

Anställningen är på heltid i två år.

Startdatum: 1 januari 2020, eller enligt överenskommelse.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Doktorand hos Institutionen för integrativ medicinsk biologi i Umeå genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan