Doktorand i psykologi med inriktning mot hälsopsykologi

2019-08-23

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för psykologi söker en doktorand med intresse för hälsopsykologi, till ett forskningsprojekt med inriktning mot hälsopsykologi och hjärt-kärlsjukdom.

Vi erbjuder fyra års heltidsanställning. Ansök senast 2019-09-13.

Institutionen för psykologi vid Umeå universitet söker en doktorand till ett projekt med syfte att undersöka psykologiska riskfaktorer för ateroskleros, och om sådana faktorer påverkar effekten av lättförståelig information om ateroskleros på hälsofrämjande beteende. Ett särskilt fokus ligger på kognitiva och emotionella faktorer. Doktorandanställningen ingår i forskningsprojektet VIPVIZA. Det tilltänkta doktorandprojektet består dels av studier baserade på enkät och biomedicinska data, dels av en kvalitativ intervjustudie.

Vi söker en engagerad och kreativ doktorand med intresse för hjärt-kärlsjukdomar och med hög motivation för forskarstudier och förmåga till självständigt arbete. Vi ser det som särskilt meriterande att ha akademisk utbildning inom hälsopsykologi och kognitionsvetenskap. Uppsatser inom forskningsområdet ateroskleros/hjärt-kärlsjukdom är också särskilt meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Utlysningen avser heltidsanställning som doktorand under 4 år. För anställningen gäller att du förväntas utföra huvuddelen av ditt arbete på Institutionen för psykologi, Umeå universitet. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Behörighet

Behörig att söka är den som har grundläggande behörighet d.v.s. som har avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. För att antas till utbildning på forskarnivå i psykologi krävs dessutom att den sökande har minst 90 högskolepoäng i ämnet psykologi. Sökande ska kunna uttrycka sig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Ansökan

Ska göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro, som du hittar på universitetets sida för Lediga jobb.

 

http://www.umu.se/om-universitetet/lediga-jobb/

En fullständig ansökan ska innehålla:

 

- Personligt brev som sammanfattar dina erfarenheter av arbete med hälsopsykologiska frågor samt ditt intresse för forskning inom området, och motiverar varför du söker tjänsten (max 2 sidor)

- CV/meritförteckning

- Examensbevis

- Uppsatser/övriga publikationer t ex specialistarbete

- övriga meriter med relevans för anställningen

- Kontaktuppgifter till två referenspersoner

 

Observera att ofullständig ansökan inte kommer att behandlas.

Närmare upplysningar lämnas av professor Steven Nordin, 090-786 60 06, steven.nordin@umu.se eller prefekt Annika Nordlund, 090-786 78 30, annika.nordlund@umu.se

Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.

Facklig information lämnas av SACO, 090-786 53 65, SEKO civil, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31.

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-13!   

Om institutionen:

Institutionen för psykologi erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande. Vi har ca 90 anställda varav 10 är doktorander. Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen framgår av vår hemsida www.psy.umu.se

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Doktorand hos Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet i Umeå genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet
Umeå universitet
90187 Umeå

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Steven Nordin090-786 60 06

Till webb­ansökan