Myndighetsdoktorand – intelligenta system Försäkringskassans IT-avdelning

2019-10-07

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Vill du vara med och bryta ny mark hos en av landets största IT-avdelningar? Ansök redan idag och följ med på vår digitaliseringsresa.

Vi söker dig som har ett starkt driv, ett stort intresse för forsknings- och utvecklingsfrågor och som vill få möjligheten att doktorera i hur prediktiv och preskriptiv analys kan nyttjas i storskaliga datacenter med hjälp av intelligenta system.

Målbilden är att bygga kunskap inom maskinlärande analys av datamängder från IT-system samt identifiera möjligheter till en förflyttning mot proaktiv identifiering och hantering av driftstörningar genom prediktiv analys och automatiserade åtgärder.

Förväntade effekter av studien är insikt och praktisk verifiering av prediktiv analys och automatiserade åtgärder vilket på sikt förväntas leda till färre störningar, kortare felsökningstider, ökad visualisering, ökad säkerhet och kvalitet. Samt att du som person ska meritera dig själv genom att uppnå en examen på forskarnivå inom området.

Tjänsten är placerad inom området Infrastrukturutveckling som ansvarar för den arkitekturella inriktningen av it-infrastrukturen samt leder utvecklingen av tekniska tjänster inom Försäkringskassan.

Forskarstudierna kommer att genomföras vid Mittuniversitetet i Sundsvall och du kommer att handledas av forskare från forskningscentret STC – Sensible Things that Communicate. Förutom handledare för forskarstudierna får du genom forskningscentret kontakt med flera forskare och företag inom relaterade områden. Dessutom får du tillgång till ett starkt internationellt nätverk för att få så bra förutsättningar som möjligt i ditt forskningsarbete. Läs mer om STC forskningscenter vid Mittuniversitetet: www.miun.se/stc

Vi söker dig som;

• Har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

• Är initiativtagande samt resultat- och målinriktad

• Kan skapa förutsättningar för engagemang, lärande och ständiga förbättringar utifrån verksamhetens mål

• Har god kommunikativ förmåga och samarbetar effektivt med andra

• Har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

• Har språkkunskaper i engelska motsvarande Engelska B på gymnasiet

Det är meriterande om du;

• Har erfarenhet inom utveckling av kognitiva förmågor

• Har kunskap inom IT-infrastruktur och IT-drift

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och det är viktigt att du står upp för värderingar som Kundfokus, Ansvar, Helhetssyn och Samarbete.

Övrigt

Tjänsten avser heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Merparten av forskarstudierna kommer att bedrivas i Sundsvall. Svenskt medborgarskap krävs eftersom tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras vid/efter avtalets tecknande.

Behörigheten ska vara uppfylld senast sista ansökningsdag.

Kontaktpersoner

Chef: Rickard Edebrandt, 010-114 76 22 (för frågor om tjänsten). HR-specialist Angelina Heineman, 010-116 79 57 (för frågor om rekryteringsprocessen). Prof. Mattias O’Nils, ledare för STC forskningscenter vid Mittuniversitetet 010-142 87 80, mattias.onils@miun.se (för frågor om forskarstudierna). Fackförbundet  ST: Marie Nordenfjäll, Saco-S: Emil Tibblin. Seko: Irre del Barba. Våra fackliga representanter når du via vår växel, 08-786 90 00.

Vi avstår erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 28 oktober 2019. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du vill doktorera, vilka dina akademiska intressen är samt hur de relaterar till tidigare studier/erfarenhet. Bifoga även kopior på examensbevis.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Doktorand hos Försäkringskassan i Sundsvall genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Till webb­ansökan