Projektassistent vid Trafik och väg

2019-08-01

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Institutionen för teknik och samhälle, avdelningen Trafik och väg bedriver forskning och högre utbildning inom trafikteknik, transport- och trafikplanering samt vägbyggnad.

Fokus är på hållbara och attraktiva städer och storstadsregioner, vilket inbegriper säkerhet för oskyddade trafikanter, mobilitet bland personer med särskilda behov, samt utformning av hållbara transporter i form av gång, cykel och kollektivtrafik. För att stärka vår verksamhet erbjuder vi nu en anställning som projektassistent. Tjänsten finansieras via avdelningens deltagande i internationella och nationella forskningsprojekt.

Arbetsuppgifter

Projektassistenten kommer att vara med och avsluta pågående forskningsprojekt som handlar om trafikteknik och trafiksäkerhet. Arbetet kan innebära fältarbete, mätningar och olika typer av datainsamling, t ex konfliktstudier. Deltagande i undervisning kan också förekomma.

Kvalifikationer

- Utbildning: civilingenjör eller examen på magisternivå, med specialisering i trafikteknik eller liknande

- Kunskap: god förmåga att kommunicera på engelska, tal och skrift

- Kompetenser: avancerad användare av Officepaketet

- Kompetenser: erfarenhet av ArcGIS och AutoCAD el liknande

Övriga meriter

- Utbildning: Certifierad Konfliktobservatör enligt den svenska konflikttekniken

- Arbetslivserfarenhet: tidigare erfarenhet av beteendestudier och konfliktstudier med hjälp av videoanalys

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer också att tas till driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms kunna stärka institutionens och forskargruppens arbete, samt bidra till fortsatt utveckling.

Villkor

Visstidsanställning (100%), cirka 2 veckor. Start från och med 2019-09-07 eller enligt överenskommelse

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska skrivas på engelska. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt forskningsprojektet matchar dina intressen och din utbildningsbakgrund. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Doktorand hos LTH, Inst för teknik och samhälle i Lund genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

LTH, Inst för teknik och samhälle
Box 118
22100 Lund

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Anders Wretstrand, universitetslektor+46462220482

Till webb­ansökan