Doktorand i programvaruteknik

2019-06-12

Vi är en av landets tydligast profilerade tekniska högskolor, där IT och innovation för en hållbar framtid står i fokus. Närhet är ett utmärkande drag för BTH; nära till näringsliv och samhälle, nära till studenterna och nära till högskoleledningen. Närheten till havet är också mycket påtaglig på båda våra campus, och staden såväl som bostadsområden finns inom bekvämt cykelavstånd. BTH står för kvalitet och nytänkande och vill upplevas som ett öppet, spännande och kreativt lärosäte. Vi utvecklar ny kunskap genom vår forskning, som oftast sker i samverkan med omgivningen och med en tillämpning i sikte. Forskningen bidrar till en hållbar framtid, såväl direkt genom forskningsresultat som indirekt genom våra forskarutbildade och genom en forskningsanknuten grundutbildning. För att nå våra mål krävs motiverade och engagerade medarbetare som ges förutsättningar att leverera forskning och utbildning av högsta möjliga kvalitet. Arbetsmiljö och jämställdhet är självklara frågor på agendan och vi strävar efter ständiga förbättringar. Låter det som din framtid?

 Om Institutionen för programvaruteknik

Arbetsbeskrivning:

I anställningen ingår empirisk forskning inom området återanvändning med speciellt fokus på öppen källkod i en agil utvecklingsmiljö. Forskningen inkluderar både användning och återanvändning av öppen källkod samt användning av inner source som ett medel för intern återanvändning.

Vår tradition med nära industrisamarbete gör att vi speciellt värdesätter intresse i och erfarenheter från utvärdering och förbättringsarbete i eller tillsammans med industrin.

Regler och förmåner för doktorander i Sverige gäller för denna tjänst. Doktoranden kommer att ha en individuell studieplan i programvaruteknik. Som en del i tjänsten ingår undervisning (upp till 20%) på grundläggande och avancerad nivå.

Behörighetskrav:

Bara den som antas eller redan har antagits till en utbildning på forskarnivå vid en högskola får anställas som doktorand.

Behörig att antas till utbildning på forskarnivå är den som avlagt examen på avancerad nivå inom tekniskt eller matematiskt-naturvetenskapligt område eller på annat sätt förvärvat kunskaper för att kunna tillgodogöra sig utbildning på forskarnivå i ämnet.

Meriterande kvalifikationer

• Avlagd civilingenjörs-, master- eller magisterexamen i programvaruteknik, datavetenskap eller motsvarande.

• Yrkeserfarenhet i mjukvaruutveckling.

• Goda kunskaper i skriftlig och muntlig kommunikation på engelska.

• Förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.

Tjänstgöringsomfattning:

100 %.

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Varaktighet:

Tidsbegränsad anställning i upp till 4 år forskningstid. Tjänsten får innehålla upp till 20% annan tjänstgöring (t.ex. undervisning) varvid tiden kan förlängas till maximal 5 år.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-30

Din ansökan bör innehålla:

• En framsida som tydligt pekar ut inom vilken/vilka inriktning/inriktningar du söker en doktorandanställning.

• En redogörelse för din bakgrund och erfarenhet i de relevanta områdena.

• CV.

• Bevittnade kopior av betyg och examensbevis.

• Kontaktuppgifter till två referenspersoner.

• Det tidigaste datum då anställningen kan påbörjas.

• Bilaga med befintliga publikationer (om relevant).

• Länk till ditt examensarbete (uppsats eller motsvarande).

Övrigt:

Vi har valt medier för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Blekinge Tekniska högskola, BTH, välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi arbetar aktivt för att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.

Ansökan

Du ansöker till jobbet som Doktorand hos Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona genom att kontakta företaget på något av följande sätt.

Blekinge Tekniska Högskola
Valhallavägen 1
37141 Karlskrona

Om du har frågor angående detta extrajobb kan du kontakta någon personerna i tabellen nedan för mer information.

NamnTelefonnummerMobilnummerEpost
Michael Mattsson, Professor, prefekt+46455385810michael.mattsson@bth.se

Till webb­ansökan